Blindate rusești, distruse. Putin are două opțiuni în Ucraina

După ce Ucraina ar fi atacat și distrus un convoi de blindate rusești care i-ar fi penetrat teritoriul, Kievul și partenerii săi Vestici așteapă răspunsul Rusiei lui Vladimir Putin. Tabăra separatiștilor este mai slabă ca niciodată, iar analiștii consideră că Putin este pe cale să iasă pierzător în conflictul din Estul Ucrainei. 

După ultimele evoluții, tabloul conflictului din Estul Ucrainei arată astfel: situația umanitară este dezastruoasă, ONU raportând că de la începutul disputei au murit peste 2.000 de persoane; forțele guvernamentale caută să dea asaltul final împotriva fortărețelor rebelilor din Lugank și Donețk, după ce au bifat câteva victorii importante; unii dintre comandații separatiștilor au "demisionat"; convoiul format din 280 de camioane rusești încărcate cu "ajutoare umanitare" staționează în apropiere de granița cu Ucraina, așteptând controalele Crucii Roșii; Ucraina susține că a distrus peste 20 de blindate rusești care au intrat ilegal pe teritoriul său joi spre vineri noaptea.

Cu privire la blindatele rusești, Olexiy Haran, analist politic din Kiev, spune că acestea trec adesea granița în Ucraina, doar că abia acum au fost pentru prima dată fotografiate de ziariști occidentali.

"Întrebarea este: cum va reacționa el (Vladimir Putin - n.r), pentru că Rusia pierde acest război (în Ucraina - n.r)", a spus analistul pentru Mashable.

În opinia lui Haran, Putin are două opțiuni.

"Să pedepsească Ucraina prin declanșarea unei invazii la scară largă, care va conduce la o gravă vărsare de sânge", este prima variantă, spune el. "În al doilea rând, Putin ar putea lua măsuri pentru dezescaladarea crizei. Dar asta nu înseamnă că va stopa tacticile subversive. Acestea vor spori".

Haran crede că Vladimir Putin are nevoie să le demonstreze rușilor că Moscova câștigă.

Convoiul umanitar este un element cheie al planului său, spune analistul. "Cu ajutorul său, Putin poate spune: 'am evitat o catastrofă umanitară, am jucat un rol important, i-am protejat pe ruși și limba rusă", a afirmat Olexiy Haran.

Șeful NATO, despre incursiunea militară a Rusiei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel