Mihai Răzvan Ungureanu: Situația din Ucraina, o amenințare la adresa României

Mihai Răzvan Ungureanu, fostul șef al SIE, susține că situația din Ucraina s-ar putea extinde oricând spre România, în diferite focare de conflict.

Escaladarea situaţiei în Ucrainei este o ameninţare indirectă la adresa României, avertizează Mihai Răzvan Ungureanu. Acesta a explicat că ceea se întâmplă acum în Doneţk şi în estul Ucrainei arată ce se poate întâmpla oricând în Transnistria.

„Ar trebui să fim foarte sensibili la ce se întâmplă în estul Ucrainei pentru că în mod indirect suntem interesați, îngrijorați și vizați de ceea ce se întâmplă acolo din două motive. Îngrijorările de la Chișinău se transmit și la București, iar ce se întâmplă în Ucraina poate fi replicat oricând în Transnistria", a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Citește și: Ucraina cere NATO și UE sprijin militar

Mihai Răzvan Ungureanu spune că România are nevoie, în viitor, de un preşedinte care să cunoască problemele de ordin strategic.

„Avem de-a face cu un nou vecin direct al României în Marea Neagră, Federația Rusă. Până acum, graniță directă cu Federația Rusă nu am avut. Ceea ce ne trebuie este un președinte avizat asupra problemelor de ordin strategic, un președinte capabil prin fermitate și consecvență să rămână alături de partenerii din NATO și UE", a adăugat fostul șef al SIE.

Citește și: Șeful NATO: Ambițiile lui Putin vizează Transnistria

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel