Mihai Șora, postare despre ”anturajul regal”, după excluderea lui Nicolae

Un mare filosof român, Mihai Șora, atacă, într-o postare pe Facebook, scenariile lansate în mediul virtual după decizia MS Regelui Mihai de excludere a lui Nicolae din linia de succesiune și retragere a titlului de Principe.

Iată ce a postat Mihai Șora în data de 12 august:

”Cunosc eu însumi „starea“ de nonagenar, cu toate consecințele ei lumești, încât îmi pot îngădui să le dau un sfat jurnaliștilor noștri grăbiți cu etichetarea, dar repetenți la etichetă, la minima decență pe care o impune istoria Familiei Regale:

nu construiți scenarii pe seama Majestății Sale Regelui Mihai I, nu atribuiți intenții machiavelice „anturajului“ Său. De multe ori, motivațiile cele mai simple, mai naturale și mai curate sunt și cel mai greu de priceput sau de interiorizat. – Mai cu seamă într-o societate infirmă și văduvită de repere, cum deseori ni se înfățișează societatea românească.

Nu vă pripiți să comentați decizia unui om trecut de nouăzeci de ani drept o decizie iresponsabilă sau „influențată“ de cadrul familial. Senectutea nu este în mod necesar și indiscutabil semnul alienării; colții smintelii sunt bine înfipți în junele creiere încinse de intrigi, dihonii și alte sporovăieli periferice.

MIHAI ȘORA
12 august 2015”

Citește și: Cel mai negru scenariu în cazul prințului Nicolae, sindromul Filip

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel