Geoană i-a spus lui Nuland când îl răstoarnă pe Ponta. Avertismentul oficialului SUA

Senatorul Mircea Geoană susține că i-a mărturisit asistentului secretarului american de Stat, Victoria Nuland, planurile sale politice - crearea unui nou "PSD", alianță cu PNL și schimbarea guvernului. Potrivit fostului ministru de Externe, oficialul SUA a avertizat că schimbarea peisajului politic intern trebuie să se facă rapid și fără să declanșeze o criză.

Geoană a spus că își dorește să contruiască o coaliție de tip german, care să includă "noul PSD" și PNL-ul, proiect pentru care are nevoie de sprijinul liberalilor.

"I-am spus (Victoriei Nuland - n.r) ceea ce cred că este bine și ceea ce am să încerc să fac eu și sunt convins că am să reușesc- ideea unei colaiții mai mari, de tip german (...) Ar fi păcat să nu încercăm un proiect mare în care stânga modernă, democrată, bazată pe competență, să-și dea seama cu ceea ce sper că o să fie și pe partea de noul PNL, deoarce președintele este interesat să aibă oameni cinstiți, competenți, care să știe să facă treabă", a declarat Geoană, joi, la Adevărul Live.

Nuland: Nu declanșați o criză politică

Senatorul, exclus din PSD după alegerile prezidențiale din noiembrie, spune că schimbarea guvernului ar trebui să se producă în primăvară.

"De ce să nu gândim repede, la început de martie, un astfel de contruct? O astfel de construcție de tip german ar putea să meargă până în 2020, pentru că până în 2016 riscăm să ne uităm prea mult la alegerile care vin peste noi și să nu facem lucrurile care să le facem musai în această perioadă", a declarat Geoană.

Culise: Solicitările Victoriei Nuland pentru liderii români: Legea Big Brother, justiție independentă

"Un singur lucru mi-a spus dna Nuland: e problema voastră, ne cunoaștem , nu avem o problemă. O singură rugăminte: să o rezolvați rapid, în sensul să nu declanșăm o criză politică prelungită. Are dreptate pentru că regiunea este foarte învolburată, primăvara va fi agitată și la Est și posibil și în alte țări vecine nouă și de aceea estimarea mea și propunerea mea este ca cel târziu la început de martie să venim cu un astfel de proiect. Eu cu partea mea de proiect mă ocup, sper ca și partea celalată să-mi vină în întâmpinare", a precizat Mircea Geoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel