EXCLUSIV. Revoluție în universități. Mecanismul care schimbă tot

Ministrul Educației, Adrian Curaj, a explicat, într-un interviu pentru dcnews.ro, ce se va întâmpla di 2016 cu învățământul universitar, care va fi schimbarea care va arăta adevărul din facultățile din România. 

"La facultate este o rată de abandon extrem de mare în primul an. S-au vehiculat niște cifre. În zona universitară, cred că vom avea, cu adevărat, cifre corecte, atunci când vom avea registru matricol unic funcțional, acel mecanism care are informația despre tot ce înseamnă student în România", a spus ministrul Adrian Curaj, pentru dcnews.ro.

[citeste si]

Ministrul Educației a adăugat că "Am încercat de mai multă vreme să-l facem funcțional. Vă promit că-n 2016 va fi funcțional. Am discutat cu Consiliul Național al Rectorilor și registrul matricol unic are un rol fantastic. El va contribui la încrederea la modul în care sunt acordate diplomele în învățământul superior românesc. Nu discută calitatea, pentru că sunt alte mecanisme, dar în niciun caz nu se va mai ajunge la situația în care o diplomă este emisă fals și aici este diferența între o diplomă emisă fals în sensul că studentul nu parcurge toți pașii și toate etapele necesare pentru a finaliza și a primi diplomă și o diplomă falsă, pentru că diplome false pot fi făcute de oricine. Numai că diplomele acordate fals sunt diplomele acordate de instituțiile de învățământ superior fără a ține cont de corectitudinea traseului educațional. Acest lucru se va întâmpla cu registrul matricol unic și atunci vom avea informații reale despre câți studenți renunță în anul întâi la facultate. Acum cifra circulată este de 20.000. Părerea mea este că este sub jumătate. Mulți viitori studenți se înscriu în anul întâi la mai multe facultăți, dau examene, apoi renunță la câte una, uneori renunță mai târziu și par că au abandonat, dar, în fapt, sunt în continuare studenți". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel