Dezbatere pe Codul Fiscal: Cum ar trebui să acționeze Guvernul după ce Iohannis a retrimis legea în Parlament?

Președintele Klaus Iohannis a inflamat întreaga scenă politică la finalul săptămânii trecute, când a decis să retrimită în Parlament Codul Fiscal.

Vezi aici detalii: Klaus Iohannis a retrimis Codul Fiscal în Parlament


Acum, mingea este în terenul Guvernului, care are mai multe variante la care poate recurge în continuare. Preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a declarat după ședința coaliției de luni că premierul Victor Ponta va fi cel care va anunța, în cursul zilei de marți, decizia Executivului referitoare la pașii care vor fi parcurși în continuare cu privire la Codul Fiscal.

Astfel, proiectul ar putea merge din nou în forma actuală în Parlament, pentru a fi dezbătut la finalul lunii august. În cazul în care va fi votat, Codul Fiscal va fi retrimis președintelui, care nu mai poate refuza pentru a doua oară promulgarea.

O altă variantă a Guvernului poate fi asumarea răspunderii sau emiterea unei ordonanțe de urgență, ipoteză susținută de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. De asemenea, Executivul ar mai putea decide etapizarea scăderilor prevăzute de Codul Fiscal, ori, ultima variantă, renunțarea la acest proiect.

DCNews vă invită să răspundeți sondajului din debutul articolului și să vă exprimați punctele de vedere cu privire la acest subiect, în secțiunea de comentarii.

Citește și: Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici: Codul Fiscal sigur va fi implementat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel