EXCLUSIV  Vremea în minivacanţa de Rusalii şi în luna iunie. Unde plouă, la ce temperaturi se ajunge

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Mihai Huştiu, meteorolog ANM, a explicat într-un interviu exclusiv pentru DC NEWS cum va fi vremea în minivacanţa de Rusalii, dar şi în luna iunie. Unde plouă şi ce temperaturi avem în zilele de minivacanţă, dar şi în următoarele 4 săptămâni, aflaţi mai jos. 

"Săptămâna aceasta vom avea în continuare instabilitate, probabil vom emite în fiecare zi avertizări privind instabilitatea, dar nu mai este instabilitate generalizată în toată ţara. Dacă este să luăm pe zile, spre minivacanţă, ploi în restrângere. Pe 1 iunie, spre zona de munte să mai fie instabilitate mai pronunţată, prin vest, centru şi nord, dar mai puţine ploi. Pe 2 iunie, instabilitatea se accentuează din nou, vine un val de aer rece dinspre nordul Europei şi atunci apare instabilitatea, mai ales pe jumătate de nord. 

Pe sud, vreme caldă, temperaturi ridicate, am putea avea temperaturi de 30 de grade. Inclusiv în capitală va fi o vreme însorită. Pe 1 şi 2 iunie chiar şi la mare vom avea vreme bună, caldă, 22-23 grade în aer, în jur de 20 de grade apa mării. 

Apoi, sâmbătă, ploile ajung şi pe partea de sud a ţării. Dar par a fi de scurtă durată ploile. Duminică şi luni iarăşi avem instabilitate uşoară în anumite zone, mai ales la munte. Per ansamblu, e o vreme destul de bună", a declarat Mihai Huştiu, meteorolog ANM, la DC NEWS TV. 

Cum va fi vremea în iunie. Unde plouă şi ce temperaturi avem

"Cât priveşte luna iunie, avem estimările acelea pe săptămâni, care merg până în 26 iunie, care indică, acum la început, un plus de precipitaţii pe vest, sud-vest, cantităţi mai mari decât normalul perioadei. Luna iunie este cea mai ploioasă lună a anului, să ţinem minte. Şi apoi, precipitaţiile, din ce am observat pe săptămâni, ajung în toată ţara, în a doua săptămână a lunii iunie. Vreme instabilă cam peste tot. Apoi, din 19 iunie, până pe 26, zonele din jumătatea de sud cu ceva ploi. 

Termic stăm bine. Când ne uităm pe medii, nu ar trebui să avem temperaturi extreme, dar estimările nu indică aceste valori de temperatură extremă. Ne putem trezi, ca în ultimii ani, să avem un val de căldură timpuriu, chiar după 20 iunie. Aşa s-a întâmplat şi în ultimii ani, cu temperaturi de 35-37, chiar 40 de grade Celsius. Anul trecut am emis în vestul ţării COD ROŞU de caniculă la final de iunie. Se poate întâmpla să avem temperaturi caniculare în România la final de iunie şi anul acesta. Momentan, însă, temperaturile estimate sunt în normalul perioadei, adică 23-26 grade ziua, şi 13-20 grade noaptea. Cam asta ar însemna normalul lunii iunie. Vedem dacă vor surveni temperaturi mai ridicate spre finalul lunii", a mai indicat meteorologul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel