EXCLUSIV  Vot Guvern Cîțu. Florin Iordache: România are nevoie de un guvern

Florin Iordache FOTO AGERPRES
Florin Iordache FOTO AGERPRES

Joi va fi votul de învestitură pentru Cabinetul Cîțu, în condițiile în care sunt miniștri care nu au trecut de votul în Comisii și nici nu există o majoritate clară în Parlament.

Legat de votul care urmează pentru Guvernul Cîțu, deputatul Florin Iordache a explicat, într-un interviu pentru DC News, de ce PSD nu va vota ”pentru”, în condițiile în care este, totuși, e nevoie de un guvern pe timp de criză, având în vedere amenințarea coronavirus:

”Decizia pe noi am luat-o este de a nu vota acest guvern. Cine l-a învestit, respectiv președintele Iohannis, trebuie să-și asume un astfel de guvern. Dar, pe de altă parte, bineînțeles că România are nevoie de un guvern. Dar eu consider că, așa cum arată, cel puțin în două sau trei sectoare guvernul Cîțu este foarte slab. Și mă refer la Ministerul Sănătății unde, cu tot respectul, dar poate că medicul Costache este un foarte bun chirurg, dar este un foarte slab ministru. În loc să se ocupe de problemele pe care le are Sănătatea, am văzut că are timp să petreacă prin diverse localuri. În chestiunea bugetului înțeleg că avem probleme în acest moment delicat și cred că formula aceasta cu guvernul Cîțu și o parte dintre miniștri nu este cea mai fericită formulă”, a declarat deputatul PSD.

PSD vrea înlocuirea unor miniștri

”La Guvernul Orban, putem vorbi că a fost un vot politic în comisii, dar la Guvernul Cîțu, am văzut o parte dintre miniștri, mă refer la Apărare, la Interne, la Externe, Transporturi unde ați văzut că, chiar dacă colegii mei aveau în comisiile respective majoritate, cu toate acestea, nu a fost un vot politic, ci a fost un vot asumat pe niște propuneri concrete de viitor. Iată că noi am solicitat astăzi premierului desemnat Cîțu ca măcar o parte dintre miniștrii care nu au reușit să ia notă de trecere să fie înlocuiți. Și așteptăm”, este de părere fostul șef al Camerei Deputaților.

Dacă nu, până la urmă își asumă acest cabinet și votul va fi în consecință. Dar, repet, PSD este în opoziție, avem nevoie de un guvern, dar nu de orice fel de guvern. Joi, la vot, nu știu ce va fi, dar cu sau fără PSD, există o majoritate care poate trece Guvernul Cîțu. Însă, un guvern mai slab decât Cîțu România nu putea avea”, ne-a mai declarat Florin Iordache.

Votul în Parlament pentru învestirea Guvernului Cîţu va avea loc joi, 12 martie, de la ora 16:00.

Citește și: Vot Guvernul Cîţu. Budăi, solicitare PUBLICĂ pentru Orban

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel