Vladimir Putin speră că Zelenski se va adapta repede rolului de preşedinte şi că relaţiile ruso-ucrainene vor fi restabilite

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi-a exprimat speranţa că Vladimir Zelenski se va putea adapta repede rolului de preşedinte al Ucrainei, va începe 'să arate rezultate' şi relaţiile ruso-ucrainene vor fi restabilite, informează joi TASS.

'Nu am dat în timpul Forumului (Economic Internaţional) de la Sankt-Petersburg nicio notă activităţii preşedintelui Zelenski, pentru că, deocamdată, o atare activitate nu există. Nu am putut face acest lucru din cauza unui aspect obiectiv: el abia acum îşi începe lucrul.

Cunosc din proprie experienţă: chiar şi pentru a înţelege problemele care trebuie rezolvate este nevoie de suficient de mult timp. Sper că această adaptare la noua calitate se va desfăşura suficient de repede', a spus preşedintele rus într-un interviu pentru compania de radio şi televiziune 'Mir'.

Totodată, preşedintele rus şi-a exprimat încrederea că Federaţia Rusă şi Ucraina îşi vor restabili în mod inevitabil relaţiile. 'Lucrurile nu pot să rămână aşa (lipsa unor relaţii normale) între două părţi ale unuia şi aceluiaşi popor sau, altfel spus, între două popoare frăţeşti, indiferent care ar fi fost relaţiile noastre cu elitele politice din trecut, cu oamenii care au pus în centrul activităţii, al vieţii lor, în primul rând propriul succes şi profit şi menţinerea capitalurilor lor, câştigate pe spatele poporului ucrainean dar păstrate peste hotare.

Cred că astfel se şi explică marea iubire pentru Occident', a adăugat Putin. El şi-a exprimat speranţa că noua putere a Ucrainei 'nu are astfel de îngrădiri, se simte liberă, dat fiind încrederea care i-a fost acordată de poporul Ucrainei preşedintelui nou-ales, şi va putea acţiona energic în direcţia restabilirii relaţiilor dintre Ucraina şi Rusia'. Putin a mai îndemnat noua conducere a Ucrainei 'să nu invoce raţionamente şi idei rusofobe pentru a se sustrage de la rezolvarea problemelor interne ucrainene, în primul rând în domeniile economic şi social'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel