Virgil Van Dijk, la Liverpool. Cel mai scump fundas din istorie

Liverpool
Liverpool

Olandezul Virgil Van Dijk, care va fi transferat de la echipa engleză de fotbal Southampton la Liverpool pentru suma de 75 de milioane de lire sterline (84 milioane euro, 100,44 milioane dolari), va deveni cel mai scump fundaş din lume, anunţă agenţiile internaţionale de presă. 

Cele două cluburi au ajuns la un acord, iar tranzacţia se va efectua la începutul anului. Southampton şi-a dat acordul pentru o sumă record pentru un fundaş. Clubul îi doreşte succes lui Virgil după realizarea transferului, pe 1 ianuarie 2018, a scris Southampton pe site-ul său oficial. În data de 1 ianuarie se deschide perioada de transferări din această iarnă. 

Van Dijk va fi nu numai cel mai scump fundaş din istoria fotbalului, dar devine şi al doilea transfer ca valoare făcut de un club din Premier League, la egalitate cu cel al belgianului Romelu Lukaku de la Everton la Manchester United, în vară, dar după transferul mijlocaşului francez Paul Pogba de la Juventus la Manchester United (105 milioane euro, plus 5 bonus). 

Southampton a refuzat să îl lase pe batav să plece în vară, în ciuda cererii lui van Dijk. Internaţionalul de 26 de ani juca din 2015 la Southampton, unde venise de la Celtic Glasgow, care va primi 10 la sută din transferul la Liverpool, potrivit presei britanice. 

Van Dijk, care va primi tricoul cu numărul 4, şi-ar putea face debutul sub culorile cormoranilor în data de 5 ianuarie, în derby-ul cu Everton, din Cupa Angliei, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel