Urmărește emisiunea live


Viitorul Guvern, scenariul probabil. Chirieac: Atenție!

Analistul politic Bogdan Chirieac s-a arătat îngrijorat de faptul că negocierile pentru formarea noului Guvern par a fi departe de o concluzie. 

Bogdan Chirieac, analist politic, a intervenit în direct la România TV unde a vorbit despre formarea viitorului Guvern și cum va trece acesta după ce Nicolae Ciucă, premierul desemnat, va prezenta programul și cine va face parte din noul Guvern. 

”Primul ministru Cîțu a fost fără echivoc. Dânsul a spus: mandatul nu s-a flexibilizat, este un mandat de Guvern minoritar PNL - UDMR. Și a mai spus un lucru important. Peste opt luni de zile vom evalua situația. Deci peste opt luni de zile vor fi ori alegeri anticipate, ori se intră la guvernare, ori se iese, nu știu ce se întâmplă. Poate ne iau Statele Unite ca stat American, ceea ce ne-ar rezolva toate problemele”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Întrebat cum va trece Guvernul Ciucă, analistul politic a mai răspuns: 

”Exact asta este problema. Președintele Marcel Ciolacu a spus că să nu iei nicio decizie e cel mai rău lucru. Deci nu știm unde suntem. Pe de-o parte se spune despre un Guvern minoritar, șase luni, opt luni de zile, ceea ce ar implica cele mai puține costuri. Pentru că actualul Guvern cu Cîțu prim-ministru știe ușile la ministere, știe cum să discute cu organismele internaționale, astăzi a fost ECOFIN-ul cu PNRR-ul, deci ai niște avantaje, deci nu o iei de la zero în clădirea din Piața Victoriei. Șase luni, opt luni de zile mergi cu un Guvern minoritar. Văd că nu se leagă de nicio formă. Nici PSD-ul să voteze, nici USR-ul să voteze, deci cred că până la urmă vom rămâne cu un Guvern minoritar Cîțu până în primăvară. Dar atenție, acest Guvern are puteri limitate”, a completat Bogdan Chirieac. 

Guvern de tehnocraţi, posibil? 

Florin Cîțu a făcut mai multe declarații de presă pe parcursul zilei. Întrebat când va avea România un Guvern cu puteri depline, Florin Cîţu a spus că "săptămâna viitoare". 

"Nu a fost făcută această propunere, toate sunt scenarii. Eu nu ştiu dacă dl Ciucă, când a discutat cu PSD, s-a pus acest scenariu pe masă. Nici cu cei de la USR nu ştiu dacă a fost discutat. Noi avem un mandat care nu s-a schimbat până acum, pentru că nu am avut cereri în acest sens. Mâine ar trebui să avem un BEx şi un BPN, vom discuta (n.r. de flexibilizarea mandatului)", a mai punctat Cîţu. 

Cîţu, mesaj pentru USR şi PSD: Să voteze acest Guvern

"Nu ştiu dacă vom avea discuţii azi cu dl preşedinte. Mandatul nostru este acelaşi, Guvern minoritar PNL-UDMR. Normal, premierul desemnat trebuie să aibă discuţii pentru a convinge Parlamentul să ne susţină. Eu revin la ce am spus de când l-am propus pe dl Ciucă. PNL a făcut un pas important, a arătat că înţelege importanţa momentului prin care trece România. Nu am văzut concesii din partea PSD sau USR. Au spus că nu vor să vină la guvernare, să voteze Guvernul (n.r. cei de la PSD). La fel şi USR, au dat jos Guvernul, să îl voteze pe acesta. Noi înţelegem prin ce trece România, celelalte partide doar fac declaraţii. Azi se vorbeşte de Guvern tehnocrat. Cine mai înţelege ceva? Singurul partid care a luat o decizie fermă şi a arătat că vrea să rezolve criza este PNL. Lista de miniştri va fi gata până sâmbătă. Cred că azi vom afla varianta finală a acestui Guvern", a concluzionat Florin Cîţu. 

Citește și: PNRR-ul României, aprobat definitiv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel