PNRR-ul României, aprobat definitiv. Cîţu a anunţat când vin primii bani. Mesaje pentru PSD şi USR

Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu / Foto: gov.ro

Florin Cîţu a anunţat când va putea lua România primii bani din PNRR, după şedinţa ECOFIN. 

Comisia Europeană a aprobat PNRR-ul României, ceea ce înseamnă că ţara noastră poate depune cereri pentru atragerea primelor fonduri. 

"Nu au fost întrebări sau observaţii la PNRR-ul României. Gata. Tot ce ţinea de Comisia Europeană a fost făcut, acum e pe umerii noştri. Urmează implementarea PNRR şi ar trebui ca în decembrie să avem primii bani. Ordonanţa e deja dată, trebuie să dăm un HG. Acum e la noi, s-a terminat tot ce ţinea de Comisia Europeană. Unele acte se pot face în Parlament, dacă nu vom avea Guvern", a declarat Florin Cîţu după şedinţa ECOFIN. 

Întrebat când va avea România un Guvern cu puteri depline, Cîţu a spus că "săptămâna viitoare". 

Guvern de tehnocraţi, posibil? 

"Nu a fost făcută această propunere, toate sunt scenarii. Eu nu ştiu dacă dl Ciucă, când a discutat cu PSD, s-a pus acest scenariu pe masă. Nici cu cei de la USR nu ştiu dacă a fost discutat. Noi avem un mandat care nu s-a schimbat până acum, pentru că nu am avut cereri în acest sens. Mâine ar trebui să avem un BEx şi un BPN, vom discuta (n.r. de flexibilizarea mandatului)", a mai punctat Cîţu. 

Absorbţia din PNRR, afectată de lipsa unui Guvern? 

"Nu ar trebui să fie probleme, deşi am luat în calcul şi această variantă. Sunt şanse mici, totuşi, să nu avem un Guvern. Avem în Parlament un proiect de lege, care cu siguranţă va trece", a mai explicat premierul interimar. 

"Votul pentru un Guvern ar trebui să fie săptămâna viitoare, după ce se depune lista de miniştri. Relaţia mea cu dl Ciucă e foarte bună, eu l-am propus premier. Zilele astea am stat mult împreună", a continuat el. 

Cîţu, mesaj pentru USR şi PSD: Să voteze acest Guvern

"Nu ştiu dacă vom avea discuţii azi cu dl preşedinte. Mandatul nostru este acelaşi, Guvern minoritar PNL-UDMR. Normal, premierul desemnat trebuie să aibă discuţii pentru a convinge Parlamentul să ne susţină. Eu revin la ce am spus de când l-am propus pe dl Ciucă. PNL a făcut un pas important, a arătat că înţelege importanţa momentului prin care trece România. Nu am văzut concesii din partea PSD sau USR. Au spus că nu vor să vină la guvernare, să voteze Guvernul (n.r. cei de la PSD). La fel şi USR, au dat jos Guvernul, să îl voteze pe acesta. Noi înţelegem prin ce trece România, celelalte partide doar fac declaraţii. Azi se vorbeşte de Guvern tehnocrat. Cine mai înţelege ceva? Singurul partid care a luat o decizie fermă şi a arătat că vrea să rezolve criza este PNL. Lista de miniştri va fi gata până sâmbătă. Cred că azi vom afla varianta finală a acestui Guvern", a concluzionat Florin Cîţu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel