EXCLUSIV  Victor Ponta intră în guvernul Grindeanu. Trei demisii aprobate

Victor Ponta va intra în guvernul Grindeanu, preluând funcția de secretar general. Ponta trebuie să opteze în două săptămâni dacă păstrează funcția de deputat sau pe cea de secretar general al guvernului, dar meciul Dragnea-Grindeanu va avea un rezultat final până în acel moment.

Fostul premier îi dă șah lui Liviu Dragnea și îi oferă lui Sorin Grindeanu o platformă pentru atragerea unor dizidențe PSD în guvern. Tactica este de a înlocui miniștrii PSD cu alți membri ai partidului, astfel încât să nu se schimbe componența politică. Relațiile personale din timpul guvernării Ponta cu membrii ALDE ar facilita, de asemenea, păstrarea componenței politicve a Executivului. Astfel, se evită un vot în Parlament și miniștrii fideli lui Dragnea pot fi înlocuiți pe rând. PSD este nevoit să atace cu moțiune de cenzură propriul guvern.

Surse din interiorul guvernului au informat DCNews că vineri premierul se va duce la președintele Klaus Iohannis cu trei nominalizări, respectiv cu trei demisii aprobate.

Este vorba despre demisia d-nei Olguța Vasilescu, de la Muncă, a d-nei Sevil Shaideh, vicepremier și ministru la Dezvoltare și d-nei Carmen Dan, ministru de Interne. Aprobarea demisiilor înseamnă că Sorin Grindeanu a găsit deja persoane cu notorietate și cu carnet de partid, pentru a ”ataca” principalii trei susținători ai deciziei de înlocuire din CEx.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel