Viața pare mai frumoasă când îți citește Mircea Diaconu. Unde îți dă întâlnire

Binele din oameni poate învinge și în cele mai întunecate vremuri, este mesajul pe care actorul Mircea Diaconu îl transmite în primul său roman, "La noi, cînd vine iarna", din care va citi fragmente miercuri, 19 februarie, la ora 16.00, la Libraria „Mihail Sadoveanu” din București.

Lectura va fi urmată de un dialog cu cititorii moderat de criticul literar și de teatru Silvia Dumitrache, precum și de o ședință de autografe.

Mircea Diaconu își va mai întâlni cititorii din Brăila (vineri, 21 februarie, ora 17.00, Biblioteca Județeană „Panait Istrati”), Brașov (vineri, 7 martie, ora 18.00, Librăria „St.O. Iosif”), Iași (joi, 20 martie, ora 18.00, Librarium Palas).

"La noi, când vine iarna", primul roman semnat Mircea Diaconu, apărut de curând în colecția „Fiction Ltd.”a Editurii Polirom (și în format digital), în ediție revăzută, este unul cu unchi și mătuși, cu bunici și vecini – unii îngeri protectori, alții demoni cu chip uman –, și cu un suflet inocent al căruit mesaj trebuie ascultat chiar și de cei mai sceptici în privința viitorului.

Văzută prin ochii unui copil, viața pare mai frumoasă. Iar dacă puștiul care locuiește într-un sat din perioada obsedantului deceniu devine naratorul-personaj al unui roman, tragismul epocii este anulat de situațiile comice create de naivitatea perspectivei acestuia.

Despre Mircea Diaconu

Mircea Diaconu (n. 24 decembrie 1949) este actor, politician, scriitor si profesor la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „Ion Luca Caragiale“ din Bucuresti. A fost directorul Teatrului „Nottara” pina in 2011. A jucat atit in piese de teatru pe scenele nationale, cit si in productii cinematografice celebre, precum De ce trag clopotele, Mitica?, Buletin de Bucuresti, Asfalt Tango, Cum mi-am petrecut sfirsitul lumii, Legaturi bolnavicioase sau Filantropica. A mai publicat: Sugubina (1977), Scaunul de pinza al actorului (1985) si In Bucurestii de odinioara cu Mircea Diaconu (1998).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel