UNPR rămâne alături de PSD. Decizie fermă

Gabriel Oprea, Victor Ponta
Gabriel Oprea, Victor Ponta

PP-DD cooptat la guvernare de  PSD, ca răspuns la alianța PNL-PDL a frământat clasa politică și, mai ales, partenerii social-democraților. În fața unei situații care în teritoriu se stabilizează și la guvernare se zguduie, PSD amână răspunsul, în vreme ce PP-DD încă speră la un semn din partea PNL, prima opțiune a lui Dan Diaconescu. În acest context, UNPR a transmis un mesaj de solidaritate cu PSD și cu Victor Ponta: "UNPR- un partener pe termen lung pentru PSD și pentru guvernare". 

Președintele PSD, Victor Ponta, și președintele UNPR, Gabriel Oprea, alături de reprezentanți ai conducerii UNPR, parlamentari și aleși locali s-au întâlnit, miercuri, la o ședință a UNPR. 

Potrivit unui comunicat de presă al Uniunii Naționale pentru Progresul României, "primul-ministru a arătat că se bazează pe sprijinul UNPR - cu care PSD are o alianță politică (ACS) înregistrată la tribunal, până în anul 2020 - în realizarea obiectivelor asumate de către Guvernul pe care îl conduce. În acest context, premierul Victor Ponta a subliniat faptul că PSD și UNPR formează o echipă și vor avea întotdeauna candidați comuni la alegeri, în baza protocolului Alianței de Centru-Stânga și a mulţumit pentru seriozitatea şi implicarea de care au dat dovadă reprezentanţii UNPR, atât în plan guvernamental, cât şi în plan politic. De asemenea, Primul-ministru a salutat profesionalismul şi orientarea statornică a Uniunii spre apărarea interesului naţional, menţionând rolul deosebit de important pe care l-a avut şi îl are președintele Gabriel Oprea în acest sens". 

Vezi și: Guvernul Victor Ponta: ce șanse are un scenariu tip MRU

Iată continuarea comunicatului UNPR, care arată susținerea guvernului Ponta și continuarea alianței politice cu PSD: 

În cadrul discuţiilor, președintele PSD şi-a exprimat convingerea că UNPR va fi un partener pe termen lung pentru partidul pe care îl conduce şi pentru guvernare, cu atât mai mult cu cât cele două formațiuni politice împărtăşesc valorile şi principiile stângii moderne europene. De altfel, buna colaborare în plan politic şi guvernamental, a fost probată în nenumărate rânduri în aceşti ani, atât în contextul alegerilor, cât şi în cadrul actului guvernamental.

Preşedintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea a arătat că parteneriatul cu PSD este unul corect şi că Primul-ministru Victor Ponta este omul de care România are nevoie pentru a depăşi o etapă istorică plină de încercări pentru români şi pentru întreaga ţară. De asemenea, Gabriel Oprea a subliniat că România are nevoie de Victor Ponta în funcţia de preşedinte şi că UNPR îşi continuă campania de strângere a un milion de semnături pentru susţinerea acestei candidaturi.

La finalul întâlnirii de lucru, atât Victor Ponta cât şi Gabriel Oprea şi-au exprimat dorinţa ca aceste discuţii să aibă loc mai des, astfel încât parteneriatul dintre PSD şi UNPR să fie unul tot mai strâns şi să producă rezultate cât mai benefice pentru guvernare şi, în general, pentru societatea românească.

VEZI și: UDMR nu acceptă PPDD la guvernare

UNPR are un rol important în susținerea majorității în Parlament, cu 40  de mandate. Alianța PSD-UNPR-PC și UDMR, și voturile deputaților minorităților și ale parlamentarilor independenți, depășește 50%. Cu susținerea PP-DD ar fi imposibil de picat guvernul .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel