UNPR după Gabriel Oprea: Plecări spre PSD și PNL

Gabriel Oprea a demisionat de la conducerea UNPR. După decizia sa, mai mulți lideri au plecat spre PSD sau spre PNL. 

La începutul acestei săptămâni, sociologul Alfred Bulai spunea, pentru dcnews.ro, că "Ceea ce este o certitudine este că sunt probleme în UNPR în acest moment. Unii din deputații, senatorii și probabil și din aleșii locali din UNPR vor să treacă la diverse partide, în special la PNL trec unii". 

VEZI AICI MAI MULT: Plecări din UNPR după demisia lui Gabriel Oprea. Analist politic: Te aștepți să existe schimbări majore

Schimb de replici Onțanu-Dragnea

Relațiile dintre PSD și UNPR s-au răcit și pe fondul declarației pe care a făcut-o președintele interimar al UNPR, Neculai Onțanu: "Ne-am micşorat încrederea vizavi de declaraţiile domnului preşedinte Dragnea, total incorecte. Niciun parlamentar de la UNPR nu pleacă la PSD. Toţi rămân în cadrul UNPR". 

"Am auzit şi declaraţii mai războinice în ultimele zile, după demisia lui Gabriel Oprea. În condiţiile în care PSD nu a făcut nimic împotriva UNPR-ului, dimpotrivă", a fost replica lui Liviu Dragnea, președintele PSD, care de săptămâna trecută spune că s-ar fi așteptat ca noua conducere a UNPR să invite PSD la discuții cu privire la procotocolul de colaborare pentru alegerile locale. 

Plecări în două direct: spre PNL și spre PSD

După declarațiile celor doi lideri, mai mulți parlamentari UNPR caute să meargă spre PSD sau spre PNL. 

"Da, urmează o demisie din UNPR, urmează toţi paşii legali. Din motive foarte clare, astăzi am avut un proiect pe ordinea de zi la Camera Deputaţilor, un proiect al meu prin care se majora alocaţia pentru copii, colegii noştri de la UNPR nici măcar nu au votat alături de noi", spunea Liliana Mincă, deputat UNPR, înscris în PSD, potrivit Digi 24. Mai mult, șase deputați UNPR au trecut la PSD într-o singură zzi. Valeriu Zgonea, președintele executiv al PSD a declarat: "Mă bucur că au venit alături de PSD, parteneriatul cu UNPR rămâne în continuare". 

Întreaga organizație UNPR Ploiești a trecut la PNL, fără să mai anunțe conducerea centrală. "Vă daţi seama că a fost o decizie a organizaţie. Principalul motiv, încrederea pe care o avem în candidatul PNL la primărie", a spus Marcu Valentin, reprezentant UNPR Ploiești.

Surse citate de Digi 24 spun că alți 20 de deputați UNPR vor să treacă la PSD, iar partidul lui Liviu Dragnea nu vrea să-și ia angajamentul că nu-i va primi în rândurile sale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel