Plecări din UNPR după demisia lui Gabriel Oprea. Analist politic: Te aștepți să existe schimbări majore

UNPR poartă discuții importante atât intern, cât și cu PSD, după demisia lui Gabriel Oprea, care ar putea destabiliza partidul într-un an electoral important. 

"Ceea ce este o certitudine este că sunt probleme în UNPR în acest moment. Unii din deputații, senatorii și probabil și din aleșii locali din UNPR vor să treacă la diverse partide, în special la PNL trec unii", a spus sociologul Alfred Bulai, pentru dcnews.ro. Analistul electoral și politic a precizat că e normal ca UNPR și PSD să discute, în actuala situație, despre condițiile colaborării, care va continua să existe, opinează acesta, dată fiind colaborarea care a durat mai mulți ani. 

[citeste si]    

"Sigur că UNPR trece printr-o situație delicată în acest moment, prin retragerea președintelui care era o personalitate importantă pentru partid, și atunci e normal să se rediscute termenii, tocmai pentru e normal să se vadă și viziunea noii conduceri a UNPR. Probabil că va exista colaborarea, însă problema este care este forța UNPR în acest moment. Nu uitați că UNPR cât a fost la guvernare în ultimii ani a atras o serie de lideri politici de la diverse partide, ne așteptăm, de obicei, ca aceste personaje să migreze la alte partide, de la care au plecat, există o istorie în acest sens. Informațiile din teritoriu sunt că există deja plecări spre diverse partide, probabil și spre PSD, dar nu cunosc, știu sigur de oamenii care cochetează cu PNL, unii au venit de la PNL. Nu uitați că PSD-UNPR au semnat un contract de colaborare de susținere reciprocă, dar dacă respectivul candidat pe care au stabilit că-l susțin nu mai este la UNPR? E firească această discuție și reevaluarea datelor. De obicei, într-un cataclism de genul acest când președintele de partid se retrage pentru că are o problemă penală, liderul fiind de maximă importanță pentru partid, sigur că există tentația unora care pun probleme legate de capacitatea în anumite zone a unui partid cum este UNPR și atunci te întrebi, într-o astfel de colaborare, care este viziunea celui care va conduce partidul în urma lui Gabriel Oprea", a spus Alfred Bulai, pentru dcnews.ro.

Decizia care poate schimba soarta UNPR

Cu privire la propunerea lui Gabriel Oprea ca Valeriu Steriu să preia conducerea UNPR, analistul politic amintește de propunerea fără efect a lui Victor Ponta- Rovana Plumb. "Trebuie văzut în ce măsură UNPR își va redefini politica. (...) Problema este dacă va rămâne această variantă- n.r. Valeriu Steriu. Dl Ponta a vrut-o pe doamna Plumb și a venit partidul și a spus că nu lași moștenire și avem și noi un statut și procedăm după statut. Pe de altă parte se pune problema forței reale a UNPR, dacă dl Steriu nu e agreat de unul dintre membri importanți, care migrează spre PNL, sigur că trebuie să revizuiește inclusiv protocolul de susținere a unor oameni. S-au activat niște date și, față de PSD, UNPR a fost și este un partid care depinde mult de liderul său, domnul Oprea a fost coloana vertebrală și elementul fundamental de construcție al UNPR. Te aștepți să existe schimbări majore. Unii au intrat în UNPR pentru Gabriel Oprea". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel