Turism balnear. Ministrul Turismului, Bogdan Trif: Este una din cele mai importante resurse turistice ale României

Turismul balnear este una din cele mai importante resurse turistice ale României, având în vedere că o treime din izvoarele minerale ale Europei se regăsesc pe teritoriul ţării noastre, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif, într-un comunicat de presă.

'Strategia pentru Dezvoltarea Turismului Balnear este primul document asumat de Guvernul României care stabileşte obiectivele pentru dezvoltarea acestui sector turistic care poate fi valorificat 365 de zile pe an, indiferent de condiţiile atmosferice. Turismul balnear este una dintre cele mai importante resurse turistice ale României, având în vedere că o treime din izvoarele minerale ale Europei se regăsesc pe teritoriul ţării noastre. Strategia adoptată astăzi (joi, n.r.) de Guvern nu abordează turismul balnear doar din punct de vedere al turismului medical ci şi din punct de vedere al turismului de wellness, care atrage din ce în ce mai mulţi turişti la nivel mondial. Este important ca turismul balnear să îşi regăsească gloria de altădată şi să atragă din ce în ce mai mulţi turişti în ţara noastră, fie că vorbim despre turişti care vor să îşi vindece diverse afecţiuni, fie că vorbim de cei care vor să se relaxeze', a subliniat ministrul Turismului.

Guvernul a adoptat, joi, Strategia pentru Dezvoltarea Turismului Balnear, act normativ care aprobă principalele obiective care trebuie realizate pentru dezvoltarea turismului balnear. Printre obiectivele prevăzute în această strategie se numără sprijinirea dezvoltării turismului medical, dar şi al celui de tip wellness, precum şi promovarea ofertei turistice de acest tip. 'Adoptarea Strategiei pentru Dezvoltarea Turismului Balnear întăreşte celelalte măsuri luate de Executiv pentru stimularea acestei forme de turism, cum ar fi eliminarea redevenţelor pentru utilizarea apelor geotermale şi minerale în scop turistic dar şi Programul de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare', se precizează în comunicatul ministerului de resort. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel