Topul alimentelor de la care te îngrași, dar te poți și îmbolnăvi

Jurnalista Andreea Sava a făcut un top al alimentelor de la care te îngrași, dar te poți și îmbolnăvi.

1. Carnea procesată și de tip fast-food

Adică mezeluri, cârnați din comerț și toată seria de preparate frumos ambalate care te atrag în galantare. Sunt pline de grăsimi nesănătoase care se transformă în colesterol deci cresc riscul de boli cardio-vasculare dar și de conservanți, coloranți și alte chimicale.

Nu mai vorbim despre produsele de tip fast food care presupun combinarea mai multor asemenea alimente pline de grăsimi nesănătoase și chimicale. Ele, fiecare în parte, reprezintă bombe calorice, asocierea fiind un adevărat dezastru.

2. Produsele de tip-junk food

Aici intră tot felul de biscuiți, chips-uri, pufuleți etc. Sunt și ele pline de grăsimi saturate și zaharuri care duc nu doar la boli cardio-vasculare și îngrășare, dar mai dau și dependență, în cazul zaharurilor. Am vorbit AICI despre efectele nocive la zahărului rafinat, modul prin care dă dependență și crește pofta de mâncare, dar și care sunt alternativele sănătoase.

[citeste si]

3. Produsele de patiserie

Tot pline de zaharuri și grăsimi nesănătoase, cu încărcătură glicemică mare, fiind făcute din făină albă, sunt surse de calorii goale, cum le spune profesorul Mencinicopschi. Lipsa nutrienților duce la îngrășare dar, mai rău, și la diabet și complicații cardio-vasculare.

4. Produsele de cofetărie

Au conținut mare de zahăr, sunt făcute cu făină albă, despre care spuneam că are încărcătură glicemică foarte mare, și, cele mai multe, conțin și o grămadă de conservanți sintetici. Te vor îngrășa și din ce le mănânci din ce ți le vei dori mai mult.

Caută variantele sănătoase, din seria fără gluten, raw-vegan, cât mai simple, făcute din fructe, fără faină albă sau zahăr rafinat sau în doze decente. Citiți continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel