Titi Aur, curse ilegale: Să nu ne îmbătăm cu apă rece

Multiplul campion la automobilism, Titi Aur, care a participat, sâmbătă, la inaugurarea celui mai mare parc auto pentru sporturi cu motor din România, Transilvania Motor Ring, lângă Târgu Mureş, consideră că circuitele de viteză pot absorbi o parte din teribilişti, care îşi pot consuma aici excesul de adrenalină, însă cei care au anumite probleme vor accelera în continuare pe şosea.

"Trebuie să fim cu picioarele pe pământ şi să nu ne îmbătăm cu apă rece, să nu considerăm că dacă s-a făcut un circuit vor dispărea cursele ilegale din România, dar cu siguranţă cei din zonă şi cei din toată ţara, având ocazia să vină aici, să concureze, să-şi testeze maşina, să se dea pur şi simplu, să-şi exploateze maşina la limită, având această posibilitate vor fi mai puţin tentaţi să facă acest lucru pe stradă (...)

Această locaţie va aduce mulţi pasionaţi, mulţi tineri şi nu numai tineri cu adrenalină, care vor avea ocazia să-şi testeze capacitatea de a stăpâni maşina, să se descarce pur şi simplu de adrenalină, iar atunci pe stradă vor fi mai cuminţi, mai liniştiţi. Însă cei care sunt 'plecaţi de acasă', vor încerca şi vor accelera şi pe stradă şi vor fi în continuare şi accidente, din păcate, din acest motiv. În schimb, o astfel de locaţie are capacitatea de a atrage, de a absorbi o parte din aceşti teribilişti, a-i aduce aici", a precizat Titi Aur.

De ce piloţii de curse nu fac nebunii pe stradă?

"Unu, pentru că piloţii de curse ştiu să stăpânească în general maşina mai bine decât un şofer normal; Doi, pentru că piloţii de curse simt şi înţeleg riscul sau limita maşinii şi atunci nu şi-l asumă pe stradă, dar foarte important, şi aici poate beneficia, practic, oricine, pilotul de curse se duce la raliu, la circuit sau la competiţia respectivă şi se descarcă, îşi descarcă adrenalina. Şi după ce pleci de la o cursă o perioadă de timp nu mai simţi acea nevoie să bagi piciorul în pedală, adică să accelerezi maxim, să mergi tare, pentru că te-ai dus şi ai concurat într-un loc, pentru că la raliu nu te duci într-o locaţie specială, dar te duci pe nişte probe speciale organizate, la circuit", a subliniat pilotul.

Titi Aur a participat, sâmbătă, la evenimentul demonstrativ pentru inaugurarea Transilvania Motor Ring, cu o suprafaţă de 35 de hectare, situat între localităţile Cerghizel şi Cerghid, organizat de Consiliul Judeţean Mureş şi de Asociaţia Mureş Rally Team.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel