Timiş: Nicolae Robu, amendat de ISC, pentru că a construit o bandă rutieră pe un teren care aparţine primăriei

Primarul Nicolae Robu a declarat, marţi, că aşteaptă o nouă amendă, de această dată de la Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) Timişoara, pentru că municipalitatea a creat o nouă bandă de circulaţie în zona Punctelor Cardinale din Timişoara, intens traficată, pe un teren pe care-l administrează, dar despre care este acuzată că ar aparţine Consiliului Judeţean (CJ) Timiş.

Nicolae Robu şi directorul Direcţiei Edilitare a Primăriei, Culiţă Chiş, au explicat într-o conferinţă de presă că administraţia judeţeană nu a ridicat pretenţii asupra respectivei fâşii de teren nefolosit, care potrivit legii "se află în administrarea domeniului public, adică al primăriei", în schimb cei de la ISC Timişoara le-au pus în vedere că pentru lucrări de amenajări de drumuri este necesar acordul tuturor cetăţenilor care locuiesc pe strada respectivă.

Primarul Nicolae Robu a menţionat că intervenţia ISC Timişoara este un act de rea-voinţă, pentru a-l amenda din nou, totul fiind "o comandă politică".

"Ce se întâmplă acum între instituţii ale statului, respectiv, între Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Primăria Municipiului Timişoara, este pur şi simplu o sfidare. E clar că au primit o comandă politică de undeva, nu ştiu cine a dat-o, nu pot face procese de intenţii, dar nici nu pot spune câte amenzi au fost date primăriei Timişoara. La fiecare lucrare, la tot ceea ce facem se caută nod în papură. (...) Acum, la Punctele Cardinale şi străzile adiacente am primit o mulţime de mulţumiri de la cetăţeni. Vede şi ISC că e modern ce s-a făcut acolo, dar au făcut deja proces verbal de constatare, premergător amenzii. Spun că s-a intrat pe domeniul CJ Timiş, pe o parcelă care e a lor. (...) Nu am primit de la CJ nicio reclamaţie în acest sens", a afirmat primarul Nicolae Robu.

Culiţă Chiş a subliniat că nici nu li s-a spus de către ISC ce ar trebui făcut pentru remedierea situaţiei, ci doar vor amendă.

"S-a comunicat procesul verbal cu 'tot felul de aberaţii'. Una dintre aberaţii este că la repararea unui drum se cere acordul locatarilor. Nu trebuie să facem nimic altceva, decât să plătim amenda. (...) Noi am mai creat o bandă de circulaţie la Punctele Cardinale. Nu am intrat pe terenul nimănui Drumul este dat prin hotărâre de guvern în administrare domeniului public (a primăriei, n.r.), nu are cum să fie nici al CJ, nici al nimănui decât al primăriei", a clarificat Culiţă Chiş.

Edilul a menţionat că dacă el poate renunţa la salariul de primar pentru plata unei "amenzi nemeritate", rămânând pe retribuţia de cadru universitar, nu acelaşi lucru şi-l pot permite şi alţi subalterni. El a menţionat că nu vrea să facă public totalul amenzilor, întrucât nu vrea să afle soţia sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel