Tehnocrații își fac program, pentru a continua după alegeri

Premierul Dacian Cioloş a anunţat că, în perioada următoare, va prezenta public o platformă de principii, valori şi proiecte care vor reflecta experienţa din lunile de guvernare. Mai mulți miniștri curtați de PNL au dat răspunsuri asemănătoare, precizând că nu doresc să intre în politică sau să facă parte din viitorul guvern, ci doar să-și vadă proiectele continuate. Cel mai recent a dat un răspuns  de acest tip ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, cel care a și participat la ședința de Birou Permanent a PNL. 

 

'Dincolo de ceea ce afirmă PNL şi USR acum, e important să avem o discuţie pe nişte principii, pe nişte valori, pe nişte teme mari pe care şi eu cred că trebuie să lucrăm în perioada imediat următoare şi apoi cetăţenii trebuie lăsaţi să decidă dacă aceste principii, teme pot face obiectul unui program de guvernare. (...) Îmi propun ca în perioada imediat următoare să vin cu aceste principii, cu aceste valori, cu proiectele pe care le-am început şi care, din punctul meu de vedere, ar putea fi continuate şi în măsura în care va exista o susţinere a acestor proiecte... Nu un program de guvernare, programul de guvernare este apanajul partidelor care participă la alegeri, dar cu o astfel de platformă, cu un astfel de proiect care să reflecte cumva experienţa pe care am acumulat-o în aceşti ani, şi să spun aşa, legământul pe care l-aş lăsa pentru perioada următoare, cu asta da, pot să contribui la dezbaterea ce va avea loc în perioada următoare', a declarat Cioloş, joi, la Digi 24. Întrebat dacă s-a întâlnit deja cu PNL şi USR pentru a discuta pe marginea proiectului anunţat, Cioloş a spus că ar putea avea discuţii cu aceste formaţiuni doar după ce va prezenta public proiectul.

Decizia, în funcție de reacția publică

Totodată, Cioloş a adăugat că nu a discutat cu PNL şi USR despre posibilitatea ca aceste partide să îl susţină în funcţia de prim-ministru, după alegerile parlamentare. 'N-am discutat cu ei acest lucru şi nu atât mă interesează pe mine dacă eu o să fiu prim-ministru sau nu, ci mă interesează să văd în ce măsură lucruri bune pe care le-am făcut pot fi continuate. Dacă, într-un fel sau altul, voi putea contribui la asta, dintr-o poziţie sau alta, nu spun că nu o să fac, dar nu ăsta este lucrul important acum şi (...) vreau întâi să vedem care sunt reacţiile apropo' de aceste principii şi valori pe care o să le prezentăm', a afirmat Cioloş, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel