Szilagyi Zsolt: Românii și maghiarii nu ar trebui să fie inamici

ziua_maghiarilor
ziua_maghiarilor

Aproximativ 300 de etnici maghiari au sărbătorit astăzi la statuia din Oradea prin discursuri și cântece.

"Acum, după 169 de ani, avem o zi simbol, în care români şi maghiari, în ciuda neîncrederii reciproce, uneori nu sunt sau nu ar trebui să fie inamici. Noi avem convingerea că libertatea şi libertăţile noastre, drepturile noastre pe care le cerem nu ar lua nimic din libertatea românilor, ci ar asigura o stabilitate şi o încredere de care ducem lipsă în România. Chiar şi când vorbim despre autodeterminare nu vorbim împotriva statului sau împotriva naţiei române. Am convingerea că în această Europă care se confruntă cu provocări extrem de mari, naţiile noastre trebuie să se regăsească, să se alieze, pentru că numai astfel regiunea noastră va deveni egală cu Europa de Vest şi astfel Europa să fie un continent al succesului", a declarat, Szilagyi Zsolt, preşedintele PPMT, pentru Agerpres.

La fel ca şi în alţi ani, manifestările dedicate Zilei Maghiarilor de Pretutindeni au fost organizate separat de cele două formaţiuni politice ale minorităţii maghiare, UDMR, respectiv PPMT.

Cei prezenţi la eveniment au putut asculta mesajul premierului Ungariei Orban Victor, cu ocazia sărbătoririi zilei de 15 martie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel