Suceava: Materiale de construcţii primite ca ajutoare pentru inundaţiile din 2008, repartizate de CJSU către primării

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava a aprobat în şedinţa de vineri lista de repartizare a cantităţilor de materiale de construcţii primite ca ajutoare umanitare în anul 2008, ce vor ajunge la 11 primării ce au făcut solicitări.

Potrivit prefectului de Suceava, Mirela Adomnicăi, este vorba despre un stoc de 168 de tone de ciment şi 9.250 kg de var, iar în cadrul şedinţei anterioare a CJSU Suceava, pe baza buletinului prezentat de Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC), s-a constatat că cimentul nu mai poate fi folosit conform destinaţiei iniţiale, respectiv intervenţii în urma inundaţiilor din 2008.

În aceste condiţii, s-a solicitat celor 114 UAT-uri din judeţ să informeze Prefectura dacă sunt interesate să valorifice aceste materiale şi să le folosească pentru curăţenia de primăvară. Doar un număr de 11 primării au solicitat diverse cantităţi de var şi ciment, în total fiind constatată o nevoie de 186,6 tone de ciment şi 9.500 kg var. CJSU Suceava a stabilit ca repartizarea să se facă în conformitate cu respectarea destinaţiei recomandate de ISC şi în funcţie de distanţa faţă de locul de depozitare.

Cele 11 primării către care vor fi repartizate materialele solicitate sunt Frătăuţii Vechi, Hânţeşti, Stulpicani, Fălticeni, Putna, Zamostea, Bălăceana, Frumosu, Moldoviţa, Adâncata şi Frasin, materialele urmând a fi predate, pe bază de proces verbal de predare-primire, în perioada 20 - 24 mai 2019. Materialele respective sunt depozitate în patru locaţii, respectiv Sediul Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Suceava, Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel