EXCLUSIV  Studiu înșelător despre vaccin. Dr. Rafila lămurește cercetarea controversată

"Vaccinurile provoacă autism" - este un titlu pe care îl vedem uneori pe anumite site-uri.

În realitate este doar un mit pe care preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, dr. Alexandru Rafila, l-a demontat în cadrul unui interviu pentru DC News.

"Este cea mai nefericită asociere între o boală a cărei cauză nici nu este cunoscută și vaccinare. De obicei, primele simptome specifice autismului se detectează la copii după vârsta de un an. Odată cu atingerea vârstei de un an, copilul încheie cel mai important ciclu de vaccinare, iar dacă simptomatologia autismului este descoperită după vârsta de un an... acest lucru a fost asociat cu ultimul vaccin administrat, adică vaccinul împotriva rujeolei, rubeolei și oreionului", a zis preşedintele Societăţii Române de Microbiologie la DC News.

Ce arată cercetările

"Studiile existente până în momentul de față au cuprins circa un milion de copii din diferite țări și au arătat, în mod clar, că nu există nicio corelație între autism și administrarea vaccinului rujeolic. Acel singur studiu care a precizat că ar fi o astfel de legătură a fost unul necinstit care a fost făcut doar pe 12 cazuri, ceea ce nu are niciun fel de semnificație statistică", a mai zis dr. Alexandru Rafila.

Iată răspunsul:


Vezi aici interviul integral

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel