EXCLUSIV  Strabism. Monica Pop: Părinții îi condamnă. Sunt copii condamnați!

Medicul Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice din București a explicat pentru DC News care sunt problemele cu care se pot confrunta pacienţii cu strabism.

Operaţia de strabism nu este o opţiune, decât în anumite situaţii, în opinia medicului Monica Pop, ea având şi "un scop comercial mare".

"Pacienţii care au strabism şi care nu au fost la control nu sunt puţini. Se întâmplă chiar şi la intelectuali. Eu nu ştiu cum este posibil ca un părinte să aibă un copil strabic şi să nu-l ducă la control, măcar pentru aspectul estetic. Ochiul strabic este un ochi ambliop şi întrebarea celor în situaţia aceasta ar fi dacă se pot opera estetic. Pentru că niciunui tânăr nu-i convine să fie strabic şi să arate într-un anumit fel care e total inestetic." ne-a spus Monica Pop.

"Nu se poate, la cei mai mulţi (operaţia - n.r.). Pentru că repoziţionarea globilor oculari determină, la cei mai mulţi, de adulţi e vorba, diplopie. Deci, pacientul acela va vedea dublu şi nu poate suporta aşa ceva. Sunt pacienţi care au ajuns la limita sinuciderii pentru că s-au operat. Sunt câteva clinici private care fac aşa ceva şi nu le spun despre consecinţe şi într-o situaţie de genul acesta este o singură şansă..." a explicat specialistul oftalmolog medic Monica Pop.

Acesta a mai spus că ”părinții care nu duc copii strabici la timp îi condamnă. Sunt copii condamnați”. 

Care este şansa pacienţilor cu strabism dar şi alte consecinţe ale acesti boli, precum şi în ce condiţii se poate opera vă invităm să ascultaţi în interviul integral de mai jos:

VIDEO

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel