Start EUROPAfest 2013 !

În perioada 9 - 25 mai EUROPAfest reuneşte la Bucureşti şi Sibiu un numar impresionant de peste 300 artişti din toate colţurile lumii, o desfăşurare de forţe care cuprinde 52 ţari / 4 continente: Africa de Sud, Albania, Argentina, Armenia, Austria, Azerbaijan, Belarus, Belgia, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Canada, China, Columbia, Coreea de Sud, Costa Rica, Croaţia, Elveţia, Estonia, Finlanda, Franţa, Georgia, Germania, Hong Kong-China, India, Indonezia, Iran, Irlanda, Islanda, Italia, Japonia, Malaezia, Marea Britanie, Mexic, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, România, Rusia, Scoţia, Serbia, Singapore, Slovenia, Spania, SUA, Suedia, Taiwan-China, Turcia, Ucraina, Ungaria, Uruguay, Vietnam.

Ediţia aniversară a festivalului internaţional de muzica vine anul acesta ca o confirmare a reputaţiei pe care evenimentul şi-a clădit-o în cei douăzeci de ani de activitate. În contextul economic dificil atât la nivel naţional, cât şi global, EUROPAfest rămâne un nume solid care atrage în România un număr surprinzător de artişti internaţionali, similar cu cel al marilor festivaluri europene.

Motivaţia acestora are la bază atât nivelul înalt de profesionalism al celor două competiţii din cadrul festivalului - Bucharest International Jazz Competition şi Jeunesses International Music Competition - cât şi încrederea într-un brand de nivel mondial. Diversitatea acestora este una din trasăturile care definesc brandul EUROPAfest. Conceput ca un eveniment care să aducă la Bucureşti, o data pe an, eleganţa şi excelenţa scenelor cosmopolite ale Europei, festivalul şi-a depăşit demult propriile standarde, incluzând astăzi participanţi de pe toate continentele lumii.

În timp ce concertele speciale de jazz, blues şi pop au ca invitaţi artişti europeni, cele două concursuri internaţionale desfăşurate în cadrul festivalului cuprind concurenţi de pe tot globul. Numarul de participanţi în festival rămâne mare în pofida criteriilor de selecţie riguroase impuse de prezenţa unor jurii de prestigiu internaţional, anual alcătuite în proporţie de 80% din personalităţi ale scenei muzicale occidentale. Jeunesses International Piano Competition “Dinu Lipatti” a înregistrat un numar record de participanţi - 144 muzicieni din 41 de ţari. Recordul este valabil nu doar pentru istoria de douazeci de ani a concursului, dar şi pentru celelalte competiţii internaţionale similare din România. La Bucharest International Jazz Competition au intrat în semifinala 27 de trupe din 21 de ţări. La acestea se adaugă Concertul de Ziua Europei, Caffe festival, Jam sessions, Workshopuri de jazz, Master-classes de pian, Gala EUROPAfest.

Sub sloganul “It’s all about live quality music !” jmEvents face din nou Bucureştiul mai frumos printr-un maraton al muzicii de calitate - jazz, blues, pop, clasic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel