Stare de urgenţă în România? Klaus Iohannis, ANUNŢ: Situaţia este CLARĂ

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat dacă se va introduce stare de urgenţă în România. 

"Strategia este clară şi am prezentat-o în repetate rânduri. Vom reacţiona local şi regional. Nu este nevoie să închidem toată ţara. Dacă avem focare în judeţe, acolo se va acţiona. De aceea, s-a introdus de către specialişti acea scală care ne spune dacă este cazul să se ia măsuri sau nu.

Aceste restricţii se bazează pe evaluarea specialiştilor care ţine cont de infectarea de acolo. Avem situaţii diferite în diferite localităţi. Sunt oraşe, comune, unde numărul de bolnavi este mare. Dar sunt şi oraşe şi comune unde aproape că nu există bolnavi", a declarat Klaus Iohannis. 

Apel la români

"Cred că s-au luat deciziile bune. O pandemie nu este o alegere politică, este o catastrofă care a venit peste noi, şi cu care trebuie să trăim până găsim soluţiile pentru a avea un vaccin sau un tratament. Daţi-mi voie să vă spun că această pandemie nu a fost alegerea nimănui. A venit neţinând cont de cine este la guvernare. Încet încet am învăţat câte ceva despre acest virus şi în consecinţă putem să avem o viaţă cât de cât apropiată de normalitate. Putem să avem o economie cât de cât funcţională şi da, din păcate, avem foarte multe persoane bolnave şi da, foarte regretabil, avem foarte mulţi care au murit. Dar autorităţile au partea lor de rezolvat, noi fiecare trebuie să respectăm restricţiile. Dacă le vom respecta, boala nu va dispărea, dar se va râspândi mult mai încet, sistemul de sănătate va face faţă şi când vom găsi un vaccin vom putea să scăpăm de acest virus. Dar trebuie să fim responsabili şi să facem acele mici sacrificii până atunci", a mai spus preşedintele Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel