Shaorma, cea mai gustoasă rețetă. Mai bună decât la fast-food

Ema Apostu / 15 Martie 2019 / 18:04 Salveaza PDF Comentarii

Shaorma, cea mai gustoasă rețetă. Uşor, uşor, shaorma devine mâncarea naţională a românilor. Mai în glumă, mai în serios, acest preparat este iubit de conaţionalii noştri şi reprezintă varianta cea mai gustoasă şi mai la îndemână, când vine vorba de ceva rapid. Dacă vrei să nu mai dai banii la fast-food, îţi propunem o reţetă pe care o poţi încerca acasă. Este delicioasă!

Shaorma, cea mai gustoasă rețetă.  Ingrediente 

 

3 lipii
600 de grame piept de pui

Salata: 3 roşii, 300 gr. castravete proaspăt, 2 fire ceapă verde, zeama de la 1/2 lămâie, 2 linguri ulei de măsline, 1/2 legătura pătrunjel verde tocat, sare după gust

Marinada: 1 căţel de usturoi, 1/2 linguriţa nucşoara rasă, 5 buc. cuişoare, 1 linguriţa cardamom praf (sau 3 boabe), 1 linguriţa chimen măcinat, 1 linguriţa rasă boabe de piper negru, 1 linguriţa rasă de sare, 3 linguri de iaurt gras, zeama de la 1/2 lămâie, 1-2 linguri ulei de măsline

Sosul: 1 căţel de usturoi, 1 lingura cu vârf pasta de susan (tahini), 250 ml. iaurt gras, zeama de la 1/2 lămâie, sare şi piper după gust, 1/2 legătura pătrunjel verde tocat

Vezi și: Pâine naan, rețetă. Preparatul indian pe placul românilor. Cum se pregătește

Shaorma, cea mai gustoasă rețetă. Mod de preparare

 

Shaorma, cea mai gustoasă rețetă. Marinada: Toate condimentele, sarea şi căţelul de usturoi se pisează în mojar, se diluează cu zeama de lămâie, iaurtul şi uleiul de măsline, scrie lauralaurentiu.ro. Pieptul de pui se taie în bucăţele mici, se pune într-un castron şi se amestecă cu marinada. Se marinează 2-4 ore sau peste noapte la frigider.

Shaorma, cea mai gustoasă rețetă. Se pregăteşte salata, tăind ingredientele în cubuleţe, ceapa verde în rondele. Se asezonează cu sare, zeama de lămâie, pătrunjelul verde tocat, ulei de măsline.

Shaorma, cea mai gustoasă rețetă. Sosul: se toacă usturoiul, se pisează cu sarea, se adaugă pasta tahini şi iaurtul şi se omogenizează bine. Se adaugă zeama de lămâie şi pătrunjelul verde tocat. Se scurge pieptul de pui şi se prăjește. Șaorma se poate servi la farfurie sau împachetată în lipii.

Vezi și: Negresă de post. Cea mai simplă rețetă. Deliciu în Postul Mare


Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23