Sean Cox, fan al echipei Liverpool, grav rănit de ultraşi italieni, revine pe stadion

Irlandezul Sean Cox, fan al echipei Liverpool care a fost grav rănit de ultraşi ai echipei AS Roma în primăvara anului trecut, va reveni în tribunele stadionului Anfield pentru prima dată, după ce a urmat un program medical special de reabilitare locomotorie, scrie BBC.

Cox şi familia sa vor fi invitaţii conducerii clubului Liverpool, la meciul de duminică, din Premier League, cu Manchester City, derbyul etapei a 12-a.

Sean Cox (54 de ani) a suferit un grav traumatism cranian după ce a fost agresat în împrejurimile arenei Anfield din Liverpool, pe 24 aprilie 2018, şi s-a aflat în convalescenţă o lungă perioadă de timp, după 18 luni petrecute într-un spital de neurologie din ţara sa natală. I-a fost afectată atât capacitatea locomotorie cât şi vorbirea.

Simone Mastrelli, în vârstă de 30 de ani, originar din Roma, a pledat vinovat pentru agresiune şi provocarea de leziuni corporale grave lui Cox, fiind condamnat în februarie 2019 la trei ani şi jumătate de închisoare. Vizat de un mandat european de arestare, Simone Mastrelli a fost arestat în Italia în luna ianuarie şi a fost extrădat ulterior în Anglia.

Un alt fan al Romei, Filippo Lombardi (21 ani), a fost condamnat în octombrie la trei ani de închisoare pentru tulburarea ordinii publice în raport cu acest incident, dar a fost absolvit de vină. Un al treilea, Daniele Sciusco (29 ani), a fost găsit vinovat tulburarea violentă a ordinii publice, fiind condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare.

Un meci de caritate organizat pe stadionul AVIVA din Dublin, în aprilie, a adunat 748.000 de euro pentru fundaţia Sean Cox Rehabilitation Trust. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel