Scandal în MAE: acuzații pe mail pentru ambasadorul din Turcia

Un mail către ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, atribuit consulului de la Ankara, reaprinde scandalul din MAE.  În acest nou mesaj ”scurs” în presă, consulul Cristian Radu reclamă ministrului abuzuri din Ambasadă și susține că îndepărtarea sa de la post este o răzbunare a inspectorilor din Centrală.

Potrivit consulului, actele emise la Ambasada de la Ankara sunt lovite de nulitate pentru că instituția nu are traducători autorizați, ci doar doi translatori. Cristian Radu vorbește depre trafic de influență, la angajarea uneia dintre traducătoare, care nu ar fi avut decât ”4 liniuțe în CV”, față de alți candidați mai bine pregătiți. Din textul publicat de știripesurse se mai înțelege că Radu Onofrei, ambasadorul României la Ankara, a făcut în Turcia ”accidente” de care se ocupă una dintre traducătoare; că personalul este în relație cu o persoană care intermediază vizele pentru cetățenii turci, iar dl. Ionel Dumitru ministru plenipotentiar, o conduce noaptea pe o funcționară a ambasadei, ocazie cu care a făcut accident cu mașina de serviciu. Tot dl. Dumitru este acuzat cî a cerut numărul de telefon al intermediarei de vize, fapt care ar fi fost constatat și de inspecția din MAE. Potrivit mail-ului atribuit dlui Radu, intervievarea solicitanților de vize se desfășoară la o cafenea din apropierea secției consulare, după ce fostul șef al serviciului a intrat în concediu medical.

Scandalul de la serviciul consular din Ankara a izbucnit în luna martie, când MAE a recunoscut că șeful acestui serviciu refuză să se întoarcă de la post. Președintele Klaus Iohannis l-a retras din Turcia pe ambasadorul român la Ankara, iar situația de la Consulat urma să fie tranșată la nivelul MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel