Satu Mare: Caravană a pasionaţilor de Dacia şi maşini istorice, pentru construirea autostrăzii Via Carpatica

Un grup al pasionaţilor de Dacia şi al altor autoturisme istorice vor porni într-o caravană în România pentru construcţia autostrăzii Via Carpatica, care să facă legătura între Marea Baltică şi Marea Neagră, informează miercuri un comunicat de presă al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Satu Mare.

Potrivit sursei citate, sâmbătă, în faţa Catedralei Romano-Catolice din Satu Mare va avea loc cea de-a VI-a ediţie a Întâlnirii Cluburilor 'Drum Bun' şi Parada Automobilelor de Epocă, fiind înregistraţi participanţi din Polonia, Ucraina, Ungaria şi România, după care un grup de 20 de automobile vor porni în caravana România Go. 'După evenimentul de la Satu Mare, o coloană formată din 20 de automobile vor porni în turul României, în cadrul Caravanei România Go, organizată de Ambasada României în Polonia, Ministerul Infrastructurii din Polonia, Cluburile 'Drum Bun' şi Camera Bilaterală Româno-Poloneză.

Din caravană va face parte şi sătmăreanul George Negrea, cu o Dacia 1300. Scopul acestei caravane este acela de a promova turismul românesc şi construcţia autostrăzii Via Carpatica', precizează sursa citată. Evenimentul de la Satu Mare este organizat de către Clubul de Autoturisme Retro 'Drum Bun' filiala Satu Mare şi Muzeul Daciei Româneşti, cu sprijinul Centrului CJCPCT Satu Mare. Clubul 'Drum Bun' a fost înfiinţat de un grup de polonezi în urmă cu aproximativ 7 ani, şi are o filială la Satu Mare deschisă în toamna anului 2013, preşedintele fiind George Negrea.

'Clubul este format din persoane pasionate de autoturisme româneşti Dacia, dar şi alte mărci internaţionale. În ciuda faptului că sunt peste 500 de kilometri între Satu Mare şi Cracovia, colecţionarii de maşini de epocă au o relaţie strânsă şi organizează periodic întâlniri şi expoziţii de vehicule istorice atât în România, cât şi în Polonia. Evenimentul vrea să promoveze turismul sătmărean şi pasiunea pentru automobilele vechi', precizează CJCPCT. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel