Sars-Cov-2, pulverizat din elicoptere? RO Vaccinare, fake news demontat

Sars-Cov-2, pulverizat din elicoptere? RO Vaccinare, fake news demontat / Foto: Facebook RO Vaccinare
Sars-Cov-2, pulverizat din elicoptere? RO Vaccinare, fake news demontat / Foto: Facebook RO Vaccinare

Autoritățile au demontat un fake news despre COVID-19 care circulă pe rețelele de socializare.

Pe rețelele de socializare circulă un video cu elicoptere despre care unii internauți susțin că pulverizează virusul Sars-Cov-2. RO Vaccinare a demontat acest fake news.

„O nouă bazaconie de import distribuită de zeci de mii de ori în doar câteva zile: Virusul este „pulverizat” din elicoptere! FALS! Un clip republicat de o persoană a fost preluat de peste 54 de mii de utilizatori în doar 4 zile. În clip este prezentată o formație de elicoptere care degajă fum. Elicoptere din clip nu sunt din dotarea structurilor din Sistemul Național de Apărare și imaginile nu sunt din România.

Îi rugăm pe colegii noștri de la Ministerul Afacerilor Interne, România, Ministerul Apărării Naționale, România - www.mapn.ro și Forţele Aeriene Române să ne ofere mai multe informații. După cum precizează „autorul”, clipul a fost șters în urma raportărilor, dar a decis că este o bazaconie cu mult potențial și l-a repostat. Dezinformări similare au fost demontate de AFP. Avem dovezile: https://bit.ly/3L8O1Me Fiecare se poate implica. Raportați informațiile false. Cele mai virale pot fi semnalate la agenția care se ocupă de fact-checking în România: https://verificat.afp.com/contact sau prin e-mail: [email protected].”, transmite RO Vaccinare pe pagina de Facebook.

Ministerul Afacerilor Interne, intervenție

Ulterior, și Ministerul Afacerilor Interne al României a venit cu o reacție.

„Ministerul Afacerilor Interne nu are în dotare astfel de elicoptere, iar imaginile nu sunt din România! În clipul publicat de o persoană și preluat de peste 54 de mii de utilizatori în doar câteva zile nu sunt elicoptere din dotarea MAI. Le răspundem colegilor noștri de la #rovaccinare și vă asigurăm că vom susține necondiționat sănătatea publică.”, a transmis MAI pe pagina de Facebook.

Un elicopter de mici dimensiuni i-a băgat în sperieți pe localnicii unei comune din Caraș-Severin. "A împrăștiat COVIDU`" / "Te omoară în casă"

În octombrie 2021, un elicopter de mici dimensiuni i-a băgat în sperieți pe locuitorii unei comune din Caraș-Severin. Oamenii s-au speriat după ce au văzut un fum alb deasupra satului, despre care cred că este o substanță toxică, infectată cu SARS-COV-2 și că este menită să reducă populația.

"S-a făcut un nor alb cu ceva pulverizat și din momentul ăsta a fost o pandemie în comună Marga. Se poate întâmpla orice, te omoară în casă. Dă un praf pe tine și, cum ai ieșit din casă, ești gata. Avem așa oarecum teamă.", a spus un bărbat. 

"Rămânea în urmă alb. Lumea e speriată, normal că e speriată, la orice.. păi așa ceva nu se face în criza în care suntem acum, nu?", a spus o femeie. 

"Să vezi că eu l-am filmat că a dat cu praf din ăla. Lumea toată e speriată, cum să nu.", a spus o vârstnică. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel