Sabin Cutaş: Banca Centrală Europeană ar trebui aibă ca obiectiv ocuparea forței de muncă

Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare, l-a interpelat pe președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, cu privire la obiectivele politicii monetare promovate de această instituție. El a atras atenția asupra necesității introducerii criteriului de ocupare a forței de muncă, după modelul sistemului Rezervei federale a SUA.

Intervenția eurodeputatului român a avut loc în contextul dezbaterii din Comisia pentru afaceri economice şi monetare ce l-a avut ca invitat pe Mario Draghi.

"Rata șomajul în zona euro a atins 12.2% în luna aprilie, iar proporția tinerilor fără un loc de muncă este extrem de îngrijorătoare, înregistrând cote de până la 57% în Spania", a subliniat Sabin Cutaş.

"Cu toate că inflația în zona euro este la un nivel scăzut, Banca Centrală Europeană continuă să se axeze în jurul obiectivului de garantare a stabilității preţurilor, fără să ţină cont de criterii de o importanţă crescută în contextul actualei recesiuni", a adăugat acesta, atrăgând atenția asupra necesitații introducerii unui alt obiectiv pentru politica monetară a BCE: ocuparea forței de muncă, după modelul de funcționare a Rezervei federale a SUA.

În răspunsul adresat eurodeputatului român, Mario Draghi a recunoscut că ocuparea forței de muncă ar trebui să reprezinte o orientare importantă pentru politica monetară a unei bănci centrale. El a semnalat totodată că stabilitatea preţurilor va rămâne obiectivul principal al băncii până când statutul BCE nu va fi modificat.

Biroul de Presa PSD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel