S-a întâmplat astăzi - 8 martie. Dispariția misterioasă a Zborului 370 al Malaysia Airlines

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Fiecare zi poartă cu ea amintiri și momente semnificative care au contribuit la modelarea cursului istoriei noastre. 8 martie nu face excepție, aducând cu sine o serie de evenimente marcante care au lăsat amprente adânci în memoria colectivă.

1921 - Asasinarea Prim-ministrului Spaniol Eduardo Dato
În această zi, Prim-ministrul Spaniol Eduardo Dato a fost asasinat de către anarhiști în apropierea locuinței sale din Madrid. Actul tragic a rămas în analele istoriei politice spaniole ca un moment în care violența politică a lovit în vârful guvernului.

1994 - Dezastrul feroviar de la Durban, Africa de Sud
Un tren aglomerat cu călători în mare parte de culoare a deraiat lângă Durban, Africa de Sud, provocând moartea a 64 de persoane și rănirea altor 370. Această tragedie a adus la lumină problemele grave legate de infrastructura feroviară și siguranța călătorilor în țară.

1999 - Trecerea în neființă a legendei baseball-ului Joe DiMaggio
Celebrul jucător de baseball al echipei New York Yankees, Joe DiMaggio, care a fost și scurt căsătorit cu Marilyn Monroe, a încetat din viață la vârsta de 84 de ani. Moartea sa a marcat sfârșitul unei ere în istoria sportului american.

2001 - Pinochet, judecat pentru abuzurile împotriva drepturilor omului
Curtea de apel din Chile a decis, cu un vot de 2-1, că fostul dictator Augusto Pinochet putea fi judecat pentru abuzurile împotriva drepturilor omului care au avut loc după lovitura de stat din 1973. Această hotărâre a marcat un pas important în confruntarea cu trecutul întunecat al istoriei chilene.

2005 - Moartea liderului rebel cecen Aslan Maskhadov
Liderul rebel cecen și fostul președinte ales Aslan Maskhadov a fost ucis de trupele ruse în lupta pentru a reprima o lungă rebeliune în regiunea majoritar musulmană a Caucazului. Evenimentul a adus în prim-plan tensiunile persistente din această zonă tumultuoasă.

2007 - Demontarea barierelor din Nicosia
Guvernul cipriot grec a demontat o barieră de beton care împărțea capitala insulei, Nicosia, de decenii întregi. Acest gest a reprezentat o încercare de a promova reconcilierea și a cerut Turciei să răspundă prin retragerea trupelor din zonă.

2011 - Ben Affleck în fața Comitetului pentru Afaceri Externe
Actorul Ben Affleck a participat la o ședință a Comitetului pentru Afaceri Externe a Casei Reprezentanților, dedicată Africii. Prezența sa a adus atenția asupra problemelor globale și a necesității implicării în soluționarea acestora.

2012 - Cafenea exclusiv feminină deschisă în Kabul
Într-un gest menit să promoveze egalitatea de gen, s-a deschis o cafenea exclusiv feminină în Kabul, oferind femeilor un spațiu sigur și propice pentru a se întâlni și a socializa.

2012 - Licitație pentru suveniruri olimpice
O licitație a avut loc pentru suveniruri moderne ale Jocurilor Olimpice, inclusiv o torță din 1948. Această eveniment a adus la lumină valoarea istorică și sentimentală asociată cu Olimpiada și momentele sale memorabile.

2014 - Dispariția misterioasă a Zborului 370 al Malaysia Airlines

Zborul 370 al Malaysia Airlines a fost un zbor comercial internațional care a dispărut misterios pe 8 martie 2014, în timp ce se deplasa între Kuala Lumpur, Malaezia și Beijing, China.

Dispariția avionului MH370 a declanșat una dintre cele mai mari operațiuni de căutare și salvare din istoria aviației, iar până în prezent, epava nu a fost găsită în întregime, generând numeroase teorii și speculații cu privire la cauza dispariției.

În ciuda eforturilor intense de a investiga dispariția avionului și de a oferi răspunsuri familiilor pasagerilor și lumii, misterul zborului MH370 persistă, lăsând o serie de întrebări fără răspuns și alimentând speculațiile privind soarta tragică a aeronavei și a celor aflați la bord.

2017 - Pierderea unei minuni naturale - Azure Window
Furtunile puternice au distrus Azure Window, o arcadă naturală pe insula malteză Gozo. Această formare geologică unică și spectaculoasă a fost redusă la ruine, marcând sfârșitul unei atracții naturale impresionante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel