S-a închis Programul Oficial de Internship al Guvernului României 2019

Ministerul Afacerilor Externe mulţumeşte tinerilor participanţi la Programul Oficial de Internship al Guvernului României, care se încheie astăzi, 13 septembrie 2019.

Activitatea internilor s-a remarcat prin preocuparea şi entuziasmul de a acumula cunoştinţe în domeniul relaţiilor externe, dar mai ales prin calitatea contribuţiei la obiectivele naţionale de politică externă, ca urmare a îndeplinirii cu profesionalism a sarcinilor atribuite pe durata stagiului.

Prin intermediul programului de internship, tinerii implicaţi au participat la evenimente, întâlniri, au contribuit la redactarea documentelor specifice domeniului de activitate MAE, fiind cooptaţi în activitatea diplomatică, la nivel bilateral şi multilateral, sau în cea consulară, în funcţie de opţiunile individuale. La fel ca în cazul ediţiilor precedente, experienţa generată a reprezentat o dublă oportunitate, valorificată de ambele părţi.

Participanţii au avut ocazia de a aplica la nivel practic cunoştinţele teoretice, dobândind competenţe relevante în domeniul studiilor absolvite şi având ocazia de a explora domeniile de interes pentru viitoarea carieră. În acelaşi timp, Ministerul Afacerilor Externe a beneficiat de aportul de idei noi şi de interacţiunea cu tânăra generaţie. A fost apreciată înalta pregătire teoretică a participanţilor la program, semnal încurajator cu privire la atragerea elitei tinerilor români spre administraţia de stat.

Cea de-a şaptea ediţie a Programului Oficial de Internship al Guvernului României s-a derulat în perioada 15 iulie - 13 septembrie 2019. Ministerul Afacerilor Externe participă din anul 2014 în cadrul acestui program, ce are ca principală misiune formarea unui corp de elită alcătuit din studenţi şi tineri absolvenţi cu potenţial pentru o carieră ulterioară în administraţia publică centrală şi locală din România. La ediţia din acest an, 15 tineri participanţi şi-au desfăşurat activitatea în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel