Rusia a oprit tranzitul de cărbune şi GPL spre Ucraina

Compania naţională de căi ferate din Kazahstan (KTZ) a suspendat livrările de gaz petrol lichefiat (GPL) şi cărbune spre Ucraina după ce Rusia, ţară de tranzit, a interzis efectuarea acestor livrări de pe teritoriul său, informează Reuters citând un document oficial.

Potrivit Reuters, Rusia a interzis propriilor sale companii să exporte produse petroliere, GPL şi cărbune spre Ucraina începând cu data de 1 iunie 2019, fără o autorizaţie guvernamentală specială. Compania naţională de căi ferate din Kazahstan a trimis o scrisoare clienţilor săi în data de 24 mai în care îi informează că această interdicţie se va aplica şi livrărilor provenite din Kazahstan, scrie Agerpres.

Reuters susţine că interdicţia se va aplica şi producătorilor de petrol şi gaze precum este Tengizchevroil, o companie deţinută de Chevron, ExxonMobil, LUKoil şi KazMunayGas, care este cel mai mare furnizor kazah de GPL al Ucrainei. Anul trecut, Ucraina şi-a asigurat 18,8% din importurile de GPL din Kazahstan, un procent în creştere faţă de 4,8% în 2017, iar anul acesta firmele din Kazahstan au livrat în fiecare lună Ucrainei o cantitate cuprinsă între 20.000 şi 25.000 de tone de GPL. De asemenea, Kazahstanul a livrat anul trecut Ucrainei o cantitate de aproximativ 455.000 de tone de cărbune. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel