EXCLUSIV  Rolul uleiului de lavandă. Dr Angela Laur, specialist aromaterapie: Trebuie să fie în trusa de farmacie a fiecărei familii. Nu are vârstă!

Fotografie de la Mareefe, Pexels
Fotografie de la Mareefe, Pexels

Dr. Angela Laur, specialist în aromaterapie, a spus care este ingredientul care nu trebuie să lipsească din trusa de farmacie a unei familii. 

"M-ai învăţat, acum ceva ani, să pun o picătură de ulei de lavandă pe pernă pentru a scăpa de frici. Mi-ai spus să fac asta timp de 21 de zile. Aş vrea să vorbeşti mai mult despre lavandă, pentru că funcţionează", a spus Mirela Vescan. 

"Lavanda e unul dintre uleiurile de bază, cu efecte majore, care chiar trebuie să fie în trusa de farmacie a fiecărei familii. Vine din latinescul lavare, a spăla. El spală tot ce nu mai avem nevoie. Spală pielea, iar pielea devine sănătoasă, frumoasă. Spală sufletul de frici, îl eliberează. În special de frica de a dormi singur. Se foloseşte foarte mult la copii. Ne scapă şi de frica de coşmaruri, de frici de genul când ne crispăm, ne încordăm, frica de necunoscut, frica de a vorbi în public. Lavanda dezleagă limba, ca să spunem aşa. Ca şi iasomia, face parte dintre uleiurile esenţiale prohormonale. 

Uleiurile cu care lucrez eu sunt în trei nuanţe, roz, verde şi galben. Lavanda intră la categoria roz. Sticluţele respective reprezintă mijlocul corpului nostru. Ele ne aduc în starea de echilibru, pe plan hormonal, emoţional, fizic. 

Lavanda este un ulei esenţial care nu are contraindicaţii. Şi bebeluşii, şi femeile însărcinate, şi oamenii în vârstă, îl pot folosi. E unul dintre puţinele uleiuri esenţiale care pot fi aplicate pe piele în stare nediluată. Dacă avem o plagă, o rană, poate fi folosit. Poate fi încorporat şi în crema de noapte. Lavanda nu are vârstă, deci putem să o folosim pe oricine, indiferent de tipul de ten, mai tânăr sau mai puţin tânăr", a replicat dr. Angela Laur. 

"Dermatolog și aromaterapeut cu o experiență practică aproape 20 ani. Sunt medic-consultant al companiei elvețiene Vivasan atât în România, cât și în Republica Moldova și de asemenea, sunt membru în Liga Aromaterapeuților și Fitoterapeuților din Europa de Est și lector în cadrul Anatecor. Călătoria mea în lumea aromelor a început aș spune întâmplător, chiar dacă nimic pe lumea aceasta nu este întâmplător, dar despre acest lucru am aflat mult mai târziu", a spus dr Angela Laur despre ea. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel