Reguli GENERALE de siguranţă pe autostradă. Mulţi şoferi greşesc

Mulţi şoferi nu ţin cont de regulile elementare de siguranţă pe autostradă. 

Există cazuri neprevăzute ce te pot aduce în situația de a face alegeri greșite, la rularea pe autostradă. De aceea, este important să știi că există o serie de recomandări și de interdicții pe care, dacă le vei respecta, îți vei mări șansele de a ajunge cu bine la destinație. În primul rând, regimul mare de viteză, tipic unei autostrăzi, impune păstrarea permanentă a distanței optime față de mașina din față. În acest mod, nu vei evita doar o coliziune frontală, ci și scenariul sumbru al unei coliziuni în lanț, care să te surprindă din ambele părți și să îți transforme drumul către destinația de concediu într-o experiență traumatizantă. În cazul în care ești surprins de formarea unei coloane în fața ta, semnalizează-le celorlalți șoferi situația, folosind luminile de avarie, scrie autovit.ro

Diferenţa între DN şi autostradă. Unde ai voie să opreşti

Dacă un drum către mare sau către munte, pe șosea, implică opriri pe marginea drumului, pentru o pauză de țigară sau pentru selfie-uri în lanul de lavandă, pe autostradă nu vei avea această posibilitate. Vei putea staționa doar în popasurile special amenajate și numai după ce vei ieși cu mare precauție de pe autostradă.

Este recomandat să îți iei aceste pauze, pentru că autostrăzile te pot predispune la riscul de a ațipi la volan. Cu zeci de minute petrecute mergând în linie dreaptă și, uneori, cu lumina obositoare a soarelui proiectată direct în parbriz, acest segment de drum nu trebuie abordat dacă ai o stare pronunțată de oboseală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel