Regele Mihai va acorda medalia "Nihil Sine Deo" unor actrițe

Casa Regală a României a anunțat că Suveranul României, Regele Mihai, va acorda pe 13, respectiv 18 mai medalia "Nihil Sine Deo", ca parte din programul evenimentelor publice organizate cu ocazia zilei de 10 mai, actrițelor Carmen Stănescu şi Olga Tudorache.

Autor: Maria Bîrnaure

Carmen Stănescu va primi decoraţia pe 13 mai, la Palatul Elisabeta, iar Olga Tudorache pe 18 mai, la Teatrul Mic din Bucureşti.

Decoraţia regală "Nihil Sine Deo" se acordă prin decizia şefului familiei regale a României, la fel ca medaliile "Regele Mihai I pentru Loialitate" şi "Crucea Casei Regale a României".

Decoraţia regală "Nihil Sine Deo" se acordată personalităţilor marcante din domeniul social, ştiinţific, educaţional, cultural, spiritual, economic, politic şi militar, "care au ajuns la un respectabil număr de ani în profesie sau au realizat o performanţă de înalt nivel, au avut o iniţiativă ieşită din comun, au dat dovadă de generozitate şi spirit de răspundere, au folosit puterea exemplului personal pentru a îmbogaţi prezentul românesc", potrivit site-ului casei regale a României. Decoraţia regală "Nihil Sine Deo" se poate acorda unui număr de maximum 200 de personalităţi în viaţă, cetăţeni români şi străini.

Olga Tudorache s-a născut pe 11 octombrie 1929 și are o carieră de peste 50 de ani în teatru. A fost angajatǎ a Teatrului Tineretului din Bucureşti și la Teatrul Mic. Din 1976, ea a fost conferenţiar universitar la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L.Caragiale" din Bucureşti, la catedra de actorie. A avut şase promoţii de actori.

Carmen Stănescu s-a născut în Bucureşti, pe 29 iulie 1925. A urmat studii la Conservatorul Regal de Muzică şi Artă Dramatică, promoţia 1944-1948, la clasa profesoarei Marioara Voiculescu. În teatru, cu rolul Ecaterina Ivanovna din piesa "Fraţii Karamazov", în 1945. A interpretat peste 30 de roluri pe scena Teatrului Naţional şi a altor instituţii de profil din Bucureşti.

Ceremoniile de decorare fac parte din programul evenimentelor publice organizate cu ocazia zilei de 10 mai - Ziua Regalităţii. Pe 10 mai, de la ora 8.00, în faţa Palatul Elisabeta va fi dat startul Maratonului Regal 2013, un eveniment sportiv organizat de Asociaţia Corporeanima, cu sprijinul Casei Regale a României. La eveniment va lua parte şi principele Nicolae. La ora 15.00 va avea loc ceremonia de premiere a câştigătorilor Maratonului Regal 2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel