Reforma pensiilor speciale. PNL: Procesul continuă conform planului și calendarului. Nu ne permitem să pierdem banii din PNRR

Foto: Facebook Ionuț Stroe
Foto: Facebook Ionuț Stroe

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a prezentat poziția partidului privitoare la reforma pensiilor speciale.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a prezentat poziția Partidului Național Liberal privind problema pensiilor speciale, conform News.ro.

„Reforma pensiilor speciale este un proces care continuă, conform planului şi calendarului, care au fost deja stabilite. Nu se pune problema sistării sau întoarcerii acestui proces, iar orice informaţie care indică aşa ceva este falsă“, a spus purtătorul de cuvânt al PNL.

CITEȘTE ȘI    -    Boloș anunță că nu e dispus să rateze jalonul din PNRR privind pensiile speciale: Reforma trebuie să țină cont de două criterii fundamentale

Ionuț Stroe: Nu ne putem permite să pierdem banii din PNRR

Ionuţ Stroe a precizat că „PNRR este cel mai important proiect al României în prezent, iar planul este o sursă consistentă de bani europeni, pe care nu ne permitem să o pierdem, de aceste fonduri depinzând dezvoltarea şi stabilitatea ţării din anii următori”.

„Reforma pensiilor speciale trebuie să fie făcută, iar ministrul Muncii poartă responsabilitatea întocmirii unui proiect de lege care să îndeplinească toate cererile şi recomandările care au fost deja formulate atât instituţional, cât şi public. Reparaţia morală şi reechilibrarea sistemului de pensii sunt strâns legate de obligaţia atragerii zecilor de miliarde provenite din PNRR. În ambele situaţii avem nevoie de soluţii, nu de pretexte, de scuze sau acuze pentru a renunţa la reformele cerute”, a arătat Ionuţ Stroe.

CITEȘTE ȘI    -    Pensii speciale. Ciucă îi răspunde lui Ciolacu: Nu cred că e oportun pentru niciun partid să se urce pe un astfel de subiect

PNL cere soluții pentru a depăși problema

Purtătorul de cuvânt al PNL a precizat că, ”în loc să pierdem timpul căutând vinovaţi pentru neîndeplinirea acestor obligaţii, trebuie să ne concentrăm eforturile pe găsirea acelor soluţii eficiente care să ducă lucrurile înainte, nicidecum să le oprească”.

„Suntem în punctul în care toţi ochii sunt aţintiţi asupra Ministerului Muncii, care are ca sarcină acest proiect legislativ. Este de la sine înţeles că varianta finală trebuie să fie conformă cu cerinţele Comisiei Europene şi să înglobeze armonios soluţiile furnizate de Banca Mondială, din poziţia de consultant contractat de Ministerul Muncii pentru acest proiect de lege, precum si propunerile ministerelor vizate de reforma sistemului de pensii”, a mai arătat deputatul PNL.

CITEȘTE ȘI     -    Andrei Caramitru: O pensie specială costă, în total, cât 13 pensii normale. Doar la noi există așa ceva

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel