Recuperea unui procent din acciza platita de transportatori trebuie sa se faca intr-un mod simplu si eficient

[] []

27 Martie 2014 / 11:19
Salveaza PDF Comentarii

In cadrul dezbaterilor ce vor avea loc astazi la Guvern Federatia Operatorilor Romani de Transport va sustine ca sistemul de returnare a unui procent din acciza pentru carburanti in cazul transportatorilor romani sa se faca intr-un mod simplu urmarind modelul...

In cadrul dezbaterilor ce vor avea loc astazi la Guvern Federatia Operatorilor Romani de Transport va sustine ca sistemul de returnare a unui procent din acciza pentru carburanti in cazul transportatorilor romani sa se faca intr-un mod simplu urmarind modelul taxei pe valoare adaugata. Astfel in ceea ce priveste facturile pentru alimentarea cu carburanti precum si bonurile fiscale, acciza trebuie sa fie evidentiata separat avand si o coloana aferenta procentului ce urmeaza a fi recuperat. Prin aceasta metoda atat statul cat si transportatorii pot avea o evidenta clara a sumelor ce fac obiectul returnarii.

Procentul pe care FORT il sustine este corespondent procentelor utilizate in alte tari ale Uniunii Europene. Un exemplu elocvent in acest sens il reprezinta procentul utilizat in Italia si anume 210 euro raportat unei cantitati de 1000 litri de carburant.

Inca din 2010 Federatia Operatorilor Romani de Transport a solicitat introducerea sistemului de returnare a unui procent din acciza pentru transporturile comerciale dupa modelul practicat cu succes in multe tari Europene.

Prin acest sistem este descurajata utilizarea carburantilor de provenienta indoielnica asigurandu-se concurenta loiala in piata de transport, iar veniturile la bugetul de stat cresc.

 

Biroul de presa

Federatia Operatorilor Romani de Transport


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24