Rareș Bogdan: Putin nu calcă în picioare doar Ucraina, el amenință Europa! A intrat în logica lui Hitler

Foto: Facebook Rareș Bogdan
Foto: Facebook Rareș Bogdan

Europarlamentarul Rareș Bogdan a vorbit despre războiul din Ucraina și sancțiunile UE și SUA împotriva Rusiei.

Rareș Bogdan a declarat că pentru ca Vladimir Putin să fie oprit sunt necesare sancțiuni mult mai dure.

"Putin nu poate fi oprit decât prin sancțiuni extrem de dure și prin ridicarea propriei populații împotriva sa. Este extrem de important de spus că în acest moment practic nu mai există nicio scuză. Putin a intrat în logica lui Stalin, în logica lui Hitler. Este similar cu ce a făcut Hitler în 1939 ceea ce face Vladimir Putin în acest moment, iar părerea mea că a continua să stai de vorbă cu Putin fără a impune sancțiuni de dure este o pierdere de vreme. S-a dovedit că i-a umilit și pe cancelarul Germaniei, și pe președintele Franței pe care l-a ținut la 6 metri distanță la Kremlin, după ore întregi fără să ajungă la o concluzie și a făcut exact ceea ce serviciile de informații americane și britanice au anunțat încă de acum 2 luni că se va întâmpla. Faptul că se permite să se facă tranzacții comerciale cu Rusia lui Putin, faptul că continuă încă să curgă gazul rusesc pe platforme industriale dinspre Germania, Austria și din Italia.

Rareș Bogdan: Putin nu calcă în picioare doar Ucraina, el amenință Europa

Faptul că în continuare în acest moment există 5 state, ceea ce e dureros pentru mine ca cetățean român, ca europarlamentar, sunt 5 state europene care refuză scoaterea Rusiei din sistemul plăților interbancare SWIFT. Germania, Italia, Ungaria, Cipu și Luxemburg se opun celorlalte țări europene care doresc suspendarea Rusiei din sistemul plăților interbancare. (...) Ne dorim asta pentru că știm ce înseamnă Rusia în coastă, pentru că principala, imediat după Ucraina și amenințarea la adresa Moldovei, balticii sunt primii amenințați de Rusia chiar dacă fac parte din NATO și au umbrela de securitate NATO. Mi se par absolut normale cererea balticilor, cererea făcută de către celelalte state europene să fi puse în practică.

Acesta susțin scoaterea Rusiei din sistemul plăților interbancare tocmai pentru a veni cu sancțiune extrem de dură, o sancțiune care va afecta de la oligarhi, la simplu cetățean care își va ține cardul bancar în mână fără a mai putea folosi nicăieri pe teritoriile internaționale. Va singura formulă prin care Vladimir Putin, alături de refuzul de a mai lua gaz din Rusia, pentru pe conducte încă curge gaz la această oră spre marele platforme industriale, ar fi măsuri care ar afecta considerabil Federația Rusia. Această lentoare va crea probleme pentru că Putin nu calcă în picioare doar Ucraina, el amenință Europa.", a declarat Rareș Bogdan la Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel