Rammstein, nou album după o pauză de zece ani. Clip controversat

Rammstein a lansat vineri primul său album de studio după o pauză zece ani, fără titlu şi cu 11 piese noi.

În acest al şaptelea album, pe a cărui copertă apare un chibrit cu vârful roşu pe fond alb, după cum se vede în imaginea postată pe site-ul oficial, trupa mizează nu doar pe provocare ci şi pe interpretări ambivalente, notează mass-media germane, relatează EFE. La sfârşitul lunii martie trupa a lansat deja piesa 'Deutschland', al cărei videoclip a strâns într-o săptămână 25 de milioane de vizualizări pe platforma YouTube, potrivit ediţiei germane a revistei Rolling Stone. Este vorba de un videoclip care a suscitat mari controverse deoarece membrii trupei sunt îmbrăcaţi ca deţinuţii din lagărele de concentrare naziste, în timp ce actriţa afro-germană Ruby Commey personifică Germania. 

Imediat după apariţia clipului, Felix Klein, comisarul guvernului german pentru probleme de antisemitism, a declarat că "reprezentarea muzicienilor ca deţinuti în lagăre de concentrare condamnaţi la moarte depăşeşte o linie roşie". Versurile celui de-al doilea cântec de pe album, 'Radio', fac aluzie la epoca nazistă iar piesa se doreşte a fi un strigăt împotriva cenzurii şi oprimării, notează presa germană. Piesele jonglează cu diferite stiluri muzicale deşi trupa rămâne fidelă formulei sale: "Un spectacol impresionant de horror", comentează online revista germană Spiegel. 

Turneul trupei Rammstein, cunoscută pentru spectacolele sale pirotehnice, are ca destinaţie anul acesta Norvegia, Spania, Rusia, Danemarca, Franţa şi Republica Ceha.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel