Raluca Prună critică modificarea legii avocaturii. Activitatea DNA, o poveste de succes

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a criticat, joi, la CSM, modul în care a fost modificată legea avocaturii, apreciind că este ceva nemaiîntâlnit în Uniunea Europeană. De asemenea, oficialul Guvernului a precizat că, în urmă cu o săptămână, la un summit anticorupție de la Londra, activitatea DNA a fost dată ca exemplu de bună practică în lupta împotriva corupției. 

"Cred că nu putem face din niciun fel de profesie liberală, fie și din profesia liberală a avocaților, o profesie care se bucură de o imunitate absolută; este ceva nemaiîntâlnit în Uniunea Europeană, cel puțin", a declarat ministrul Prună, citează Agerpres.

Ministrul Justiției a declarat, totodată, că reînvestirea adjuncților șefului DNA - Marius Iacob și Călin Nistor - asigură premisele continuării activității foarte bune pe care instituția o are.

"Ambele propuneri de reînvestire au fost avizate de CSM în unanimitate, ceea ce cred că asigură (...) DNA-ului toate premisele pentru a continua activitatea foarte bună pe care o are", a arătat Prună, adăugând și că, în urmă cu o săptămână, la un summit anticorupție de la Londra, activitatea DNA a fost dată ca exemplu de bună practică în lupta împotriva corupției, "o poveste de succes chiar", de absolut toți interlocutorii cu care a discutat.

Citește și: CSM a avizat favorabil adjunctul lui Kovesi în DNA

"Este foarte important să spunem asta într-o perioadă în care, la nivel intern, există o presiune și, uneori, chiar o amputare a unor instrumente legislative și eu cred că ceea ce am câștigat foarte greu trebuie să ne asigurăm că păstrăm și că nu pierdem foarte ușor", a spus Raluca Prună.

Ea a adăugat că urmează să facă o propunere pentru funcția de adjunct al DIICOT.

Secția pentru procurori a CSM a avizat favorabil, luni, cu unanimitate de voturi, propunerile ministrului Justiției de reînvestire a lui Marius Iacob și Călin Nistor în funcțiile de procuror șef adjunct al DNA.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel