Scandal România - Ucraina. Radu Tudor: Trebuie să fim îngrijoraţi

Radu Tudor
Radu Tudor

Jurnalistul Radu Tudor a comentat la Antena 3 noul scandal izbucnit între România şi Ucraina, pe tema unui videoclip în care se anunţă o viitoare invazie a vecinului de la nord. Moderatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire" a catalogat drept dovadă de amatorism reacţia procurorului general ucrainean, după ce acesta a demarat o anchetă privind potenţiala anexare a Bucovinei de către România. 

"Recunosc că sunt surprins de faptul că autorităţile din Ucraina au luat în seamă o astfel de bazaconie. Este complet iraţional şi în afara oricărei logici să iei un videoclip de pe youtube, făcut de nu se ştie cine, şi să îl foloseşti drept pretext pentru realizarea unei anchete. Ucraina este într-o situaţie dificilă, o treime din teritoriul său este controlat de Federaţia Rusă, cu peninsula Crimeea anexată ilegal de Moscova, deci din această perspectivă starea lor de alertă în privinţa oricărei ameninţări este de înţeles. Trebuie înţeles, însă, că nici un stat civilizat, inclusiv România, nu se poate preta la astfel de gesturi, acel videoclip este creaţia unui amator, iar faptul că acest procuror general s-a gândit să facă o anchetă în urma unui astfel de videoclip sugerează degringolada de la Kiev", a declarat Radu Tudor. 

Naţionalismul exagerat, principalul vinovat

"Din păcate, accentele naţionaliste extrem de puternice din Ucraina au şi un accent anti românesc puternic. Nu este prima oară când avem astfel de probleme cu Ucraina şi ar trebui să privim cu îngrijorare faptul că au ajuns la un asemenea nivel de degradare încât să preia un videoclip de pe internet creat de nişte anonimi în care se spun nişte bazaconii imense pentru a alimenta o stare de spirit şi aşa îngrijorătoare a populaţiei Ucrainei", a mai spus Radu Tudor. 

De la ce a pornit scandalul 

Procurorul militar şef al Ucrainei, Anatoli Matios, a cerut - duminică - convocarea unei reuniuni de urgenţă a conducerii Ministerului de Externe, Statului Major al armatei, Serviciului militar de informaţii şi Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) în legătură cu difuzarea pe internet a unei înregistrări video în care România ar anexa partea ucraineană a Bucovinei după declanşarea de către Rusia a unui război pe scară largă împotriva Ucrainei, informează agenţia de presă ucraineană Unian şi portalul local de limbă rusă Vesti.ukr, citate de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel