Proteste medici de familie. Vicepreşedintele SNMF: "Ameninţări şi şantaj voalat"

Vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, Sandra Adalgiza Alexiu, a declarat joi că reprezentanţii SNMF vor continua protestul.

Vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, Sandra Adalgiza Alexiu, a declarat joi pentru AGERPRES că reprezentanţii SNMF vor continua protestul, afirmând că sunt medici care nu vor semna actele adiţionale la contractele cu casele de asigurări de sănătate.

'Sunt judeţe care continuă să nu semneze actele adiţionale, iar noi am avut aseară o şedinţă de board şi urmează să ne vedem cu cei care au rămas nesemnaţi din Bucureşti şi Ilfov. Sunt în ţară judeţe care sunt foarte rezistente la semnare, inclusiv la ameninţări. Au fost ameninţări şi şantaj voalat. Bineînţeles că nu este nimic scris pentru că au fost doar la telefon. (...) Ani la rând noi am semnat aceste acte adiţionale. Ne chemau şi la sfârşitul lui ianuarie când se apucau ei să le facă. (...) Pe de altă parte, vine ministrul şi recomandă pacienţilor care sunt la medicii care nu au semnat să se mute la cei care au semnat. Pacienţii aceştia ne-au ales pe noi pe nişte criterii din 1998 încoace. Brusc se mută fiindcă vrea ministrul? Vă daţi seama că dacă într-un judeţ trei sferturi din medici nu semnează la cine te muţi', a spus medicul.

Ea a afirmat că protestul va continua din respect faţă de colegii din judeţe care nu semnează actele adiţionale.

'Nu putem chiar şi dacă suntem puţini aici nu putem să lăsăm garda jos când în ţară sunt colegi ai noştri cu sutele care nu semnează în continuare. Din respect şi din solidaritate pentru colegii noştri nu putem să facem asta. Câţi suntem, câţi vom rămâne, ăia suntem', a arătat medicul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel