Proteste România. Cum se văd manifestațiile, de la Vișegrad

Publicația Visegradpost face o amplă analiză a protestelor de la București împotriva Guvernului PSD. Articolul analizează situația din punct de vedere politic înainte de anunțul premierului Grindeanu de anulare a ordonanțelor privind modificarea codurilor penale. 

Autorul Modeste Schwartz vorbește despre un protest la care au participat aproximativ 50 000 de oameni pe 1 februarie, dar care, notează el, ar putea fi un număr exagerat. 

El vorbește despre faptul că o mare parte din clasa politică din România este coruptă, la fel ca mulți dintre politicienii din Europa, dându-l aici exemplu pe candidatul Francois Fillon și celebrul scandal în care este implicat.

Schwartz vorbește și despre Klaus Iohannis, un profesor de fizică din Sibiu care deține șapte case în condițiile în care venitul unui profesor din România este de aproximativ 300 de euro pe lună. Când vine vorba despre USR, partidul este privit ca alternativa la modă din România, însă aici este adusă în discuție Clotilde Armand, un lider USR care ar fi câștigat sume de bani din păguboasa afacere Bechtel. Totodată se menționează că USR nu ar avea un program politic, în afara 'misticului' slogan anti-corupție. 

"Te-ai aștepta ca românii să participe la proteste non-politice care să ceară modificări importante precum modificarea Constituției, schimbarea clasei politice, o democrație directă sau altceva. Actualul Guvern datorează legitimitatea a patru milioane de voturi, aproximativ 80 de votanți pentru un protestatar," notează Schwartz. 

"The Young Handsome and Free- Tinerii frumoși și liberi vor să schimbe niște politicieni corupți, suținuți de o majoritate democratică, cu alți politicieni corupți, care nu au nicio bază democratică. Cum se poate explica această demență?" se mai arată în articol.

Autorul notează că mulți dintre protestatari sunt într-adevăr foarte tineri, lipsiți de conștiința istorică și de cultura socio economică a sistemului de învâțământ românesc(și european) și sunt pur și simplu conduși de instinctele de masculi alfa.

"Protestele le oferă o bună oportunitate să socializeze să flirtreze, etc. O altă structură importantă a demonstranților provin din ONG-uri finanțate de Galaxia Soros și a fundațiilor politice care execută treburile murdare ale diplomației germane în Estul Europei," se mai arată în articolul de pe Visegradpost.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel