Protest combinat Arcelor Mittal Galaţi. Peste 1.000 de salariați participă

fotografia este ilustrativă
fotografia este ilustrativă

Peste 1.000 de salariaţi protestează joi în faţa sediului administrativ al combinatul siderurgic din Galaţi, nemulţumiţi de nivelul salariilor şi de oferta salarială scăzută a administraţiei, făcută în cadrul negocierilor Contractului Colectiv de Muncă (CCM). 

Spre deosebire de protestele precedente, cel de joi a început în afara combinatului, la poartă, unde s-au adunat iniţial peste 200 de persoane. După ce numărul manifestanţilor a crescut, ajungând la peste 1.000, oamenii au fost lăsaţi să intre în incinta combinatului de către agenţii firmei de pază, pentru a nu se crea tensiuni suplimentare. 

Oamenii ameninţă cu greva generală şi cer o majorare salarială de 500 lei, în condiţiile în care până acum cea mai bună ofertă a administraţiei a fost o majorare de 170 lei, aplicabilă în doi ani.

Nouă rundă de negocieri 

Sindicatul reprezentativ din combinatul siderurgic, Siderurgistul AMG, a avut joi, o nouă rundă de negocieri cu administraţia, însă nu s-a ajuns la un consens, urmând ca discuţiile sa fie reluate vineri. 

Potrivit directorului de comunicare al combinatului, Dorian Dumitrescu, administraţia şi-a îmbunătăţit oferta salarială, care ar conduce la o majorare de maxim 28% a salariilor, aplicabilă în doi ani. 

"Combinatul îşi reafirmă angajamentul de a continua dialogul cu partenerii sociali, în cadrul legal. Oferta noastră, actualizată astăzi, reprezintă un complex de îmbunătăţiri financiare care cumulează o mărire generală a veniturilor salariaţilor de până la 28%, în două etape, pentru cele mai mici salarii. Compania îşi manifestă încrederea că numai într-o atmosferă calmă şi responsabilă se va putea găsi o soluţie sustenabilă, în beneficiul tuturor părţilor", a declarat joi Dumitrescu.

15.000 de angajați are Combinatul 

Potrivit vicepreşedintelui Sindicatului Siderurgistul AMG, Vasile Crişan, ultima rundă de negocieri pentru finalizarea CCM este programată vineri, moment după care, funcţie de rezultat şi de decizia salariaţilor, sindicatul ar putea demara paşii legali pentru declanşarea conflictului de muncă, putându-se ajunge până la greva generală. 

În combinat lucrează la ora actuală aproximativ 15.000 de angajaţi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel