Profesor religie Copșa Mică. Patriarhia, explicații uluitoare

Ema Apostu / 19 ian 2018 / 21:45 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Purtătorul de cuvânt al Pariarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat vineri seara, că potrivit anchetei Mitropoliei Ardealului, profesorul de religie de la Copşa Mică este nevinovat, gestul fiind cauzat de o gravă afecţiune şi nu unul obscen. 

"Din nefericire, este foarte bolnav. A suferit acum câţiva ani o operaţie cauzată de o boală foarte gravă în zona respectivă care, se pare, a recidivat. A avut nişte mâncărimi cumplite. A recunoscut că nu s-a putut stăpâni, a băgat mâna şi s-a scărpinat. Sunt lucruri dovedite medical", a spus Bănescu. 

El a subliniat că la aceste concluzii au ajuns cele două comisii, ale Inspectoratului şi ale Mitropoliei Ardealului. 

"Comisia respectivă, şcoala, copii din clasă au spus acelaşi lucru. Deci nu a comis nici un gest obscen", a precizat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei. 

Vasile Bănescu a mai declarat că profesorul de religie s-a retras de la catedră, urmând să rămână preot. 

"De la şcoală şi-a dat demisia în cursul dimineţii, dar rămâne preot pentru că nu s-a dovedit realmente nici un fel de gest obscen în legătură cu el. A fost o interpretare abuzivă", a mai spus Bănescu. 

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române declara vineri dimineaţa că gestul profesorului de religie de la Copşa Mică ar reprezenta un caz foarte trist, care nu poate fi explicat decât printr-un derapaj psihic, dat fiind că preotul profesor este foarte bolnav.

"E un caz foarte trist, care nu ştiu în ce măsură poate fi explicat, dacă a făcut cumva un derapaj psihic. Am înţeles că el e foarte grav bolnav", a spus Bănescu. 

De asemenea, el a susţinut că filmarea de pe youtube "nu este total edificatoare".

[citeste si]


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25